Astăzi Canon aduce o îmbunătăţire celebrei game de camere video LEGRIA, cu ajutorul unui nou model important dedicat pasionaţilor de filmări – LEGRIA HF G25. Având la bază rezultatele deosebite oferite de predecesorul său, faimosul model LEGRIA HF G10, LEGRIA HF G25 beneficiază de o funcţie superioară optimizată pentru a oferi imagini video de calitate la cele mai înalte standarde. Modelul dispune de un obiectiv wide-angle de precizie creat de Canon, comenzi manuale extinse şi sunet deosebit, toate acestea unite într-o carcasă compactă, uşor de utilizat, transformându-l într-o alegere ideală, pe care utilizatorul  şi-o poate permite ca videograf aspirant, doritor de explorare a potenţialului creativ.

Imagini de calitate profesională

Datorită Sistemului Camera HD avansat şi foarte puternic, modelul LEGRIA HF G25 oferă rezultate incredibile la standarde profesionale.  Principala componentă a modelului o constitue senzorul de imagine CMOS PRO HD Canon, care oferă o îmbunătăţire a sensibilităţii la lumină de 20% faţă de modelul precedent. În combinaţie cu deschiderea maximă de f/1.8 a diafragmei, senzorul oferă rezultate excepţionale în condiţii de luminozitate scăzută şi o gamă dinamică extinsă, surprinzând atmosfera şi detaliile din umbră, în acelaşi timp prevenind excesul de-lumină în condiţii de contrast puternic.

Obiectivul video HD optic, wide-angle, de 30,4mm contribuie la obţinerea unor rezultate de calitate superioară, permiţând videografilor să surprindă o scenă cât mai complet posibil. Când utilizatorul filmează sau vizualizează imaginile în condiţii de luminozitate puternică, structura antireflexivă previne reflexia sau strălucirea orbitoare a luminii.

Zoomul optic de 10x este îmbunătăţit cu ajutorul tehnologiei Canon constând într-un Stabilizator de imagine optic, ceea ce previne tremurul camerei în timpul utilizării zoomului. Tehnologia Canon cu IS inteligent este folosită, de asemenea, pentru a asigura claritatea fiecărei imagini. Prin selectarea automată a unuia dintre cele patru moduri diferite, inclusiv modurile Dynamic şi Power, IS inteligent oferă garanţia faptului că, atunci când utilizatorul filmează în timp ce se deplasează, folosind funcţiile de macro sau zoom la depărtare, fiecare înregistrare va fi realizată în cele mai mici detalii şi cu minime neclarităţi.

Performanţă audio avansată

În completarea funcţiilor vizuale de excepţie, modelul LEGRIA HF G25 dispune de un microfon intern, de un egalizator audio şi de tehnologia avansată Canon de selectare a scenelor audio. Funcţionând împreună cu microfonul intern de calitate superioară, funcţia de selectare a scenei audio beneficiază de cinci moduri diferite cu setările de sunet optimizate în funcţie de scena în curs de filmare, inclusiv Reducerea Zgomotului, Muzică şi Discurs. Utilizatorii pot selecta, pur si simplu, cel mai potrivit mod pentru scena respective, iar camera va face toată treaba, permiţându-le acestora să se concentreze exclusiv pe compunerea imaginii.

Microfonul intern de calitate superioară reduce zgomotul de fond de frecvenţă medie şi joasă, captând sunete chiar şi mai sensibile, de o claritate superioară. Egalizatorul audio optimizează sunetul în funcţie de tipul sunetului de fundal, în special atunci când se filmează o scenă cu muzică live sau cu voci individuale. Modul Zoom Mic reglează direcţia microfonului pentru subiecţii aflaţi în faţa camerei de filmat, asigurând un sunet mai bun atunci se face zoom pentru subiecţii aflaţi la distanţă.

Pe lângă microfonul intern, compatibilitatea cu microfonul wireless WM-V1 oferă o mai bună flexibilitate, permiţând vocilor subiecţilor să poată fi înregistrate de până la 50m de către camera video, fără a pierde din calitate. De asemenea, microfonul wireless poate fi folosit ca emiţător-receptor, permiţând utilizatorilor de camere video să poziţioneze subiectul acolo unde doresc, înainte de a începe filmarea.

Filmare la nivel superior, în mişcare

Setul de funcţii avansate ale modelului  LEGRIA HF G25 este conţinut de o carcasă compactă ce ajută utilizatorii să poată surprinde imaginea pe care o doresc, atunci când doresc. Noul design a fost creat având în centrul atenţiei componenta principală a produsului – obiectivul camerei. Noul parasolar pentru obiectiv cu protecţie înlocuieşte capacul obişnuit pentru obiectiv, oferind protecţie avansată şi o operabilitate mai bună în mişcare. Acţionat cu ajutorul unui singur buton, noua protecţie pentru obiectiv poate fi deschisă şi închisă cu uşurinţă între înregistrări, înlăturând nevoia altor accesorii.

Oferă frâu liber creativităţii

Cele opt filtre cu aspect de cinema preîncărcate ajută utilizatorii să adauge efecte, să exprime mai bine anumite sentimente sau să creeze un efect stilizat. De exemplu, Film vechi conferă filmării un aspect învechit, asemănător rolelor vechi de cinema, in timp ce Vivid accentuează culorile primare pentru a creea o impresie veselă, luminoasă. După ce filtrul este selectat, acesta poate fi reglat pe ecran cu ajutorul tastelor, în funcţie de profunzimea culorii, contrast şi soft focus, permiţând utilizatorului să aplice efecte sofisticate de gradare a culorii doar cu ajutorul aparatului.

După filmare, este foarte uşor de adăugat titluri simple filmelor sau de creat efecte pe ecran, datorită opţiunii Touch Decoration. Cu ajutorul stylus-ului din dotare, puteţi adăuga text sau fotografii combinate cu clipuri video pe ecranul LCD mare al camerei.  De asemenea, este inclusă şi opţiunea Story creator, cu ajutorul căreia utilizatorii pot planifica, surprinde şi împărtăşi poveşti deosebite în format video, fără a fi nevoie de post-procesare externă.

Controlarea filmării

Inelul pentru obiectiv conferă control asupra focalizării şi se poate folosi şi un disc pentru selectarea comenzii care poate fi personalizat, pentru a putea regla manual toate funcţiile importante, inclusiv diafragma şi timpul de expunere. Cele două butoane care pot fi personalizate, dispuse de o parte şi de alta a afişajului LCD de 8,8 cm (3,5”) conferă, de asemenea, acces direct la o serie de funcţi suplimentare, inclusiv la modurile AF faţă, Corectare lumină de fundal şi Prioritate WB. Vizorul color de 0,61cm (0,24”) asigură o acoperire de 100%, fiind avantajos pentru cei care filmează mai ales în spaţii deschise sau în spaţii închise cu luminozitate scăzută.

Cu ajutorul Slotului dublu şi suport reluare înregistrare, utilizatorii vor putea înregistra filmele pe două carduri de memorie[i] simultan sau poate trece fără probleme de la stocarea în memoria internă, de 32GB, la stocarea pe un card şi apoi pe altul. De asemenea, clipurile video pot fi copiate de pe un card pe altul, după filmare, pentru o flexibilitate mai mare.

Distribuirea clipurilor video

Distribuirea filmărilor realizate cu ajutorul modelului LEGRIA HF G25 se realizează mult mai uşor. Conversia cu ajutorul camerei este acceptată, filmele fiind pregătite pentru a fi încărcate pe site-uri de distribuire on-line de materiale video, fie prin intermediul unui calculator cu ajutorul software-ului Canon Easy Web Upload, fie direct din aparat folosind carduri Eye-Fi wireless acceptate[ii].

Funcţii principale LEGRIA HF G25 – F:

  • Obiectiv video Canon HD
  • Senzor HD CMOS PRO Canon
  • Control manual complet
  • IS Inteligent
  • Selectare scene audio
  • Ecran tactil LCD de 8,8 cm
  • AF instant; Detectarea feţei
  • Parasolar pentru obiectiv
  • Memorie internă de 32 GB
  • 2x Sloturi card SDXC

 [i]Sunt suportate şi formatele cardurilor de tip SDXC, SDHC, SD

[ii] Acest produs nu este garantat pentru a suporta funcţiile unui card Eye-Fi (inclusiv transfer wireless). În cazul în care aveţi probleme cu un card Eye-Fi, adresaţi-vă producătorului acestuia. De asemenea, luaţi la cunoştinţă că aveţi nevoie de o aprobare pentru a folosi cardurile Eye-Fi în anumite ţări sau regiuni. Utilizarea cardului fără aprobare este interzisă. Dacă nu vă este clar daca acest card a fost primit aprobare de utilizare în zona respectivă, adresaţi-vă producătorului de carduri.