BRINEL, unul dintre principalii furnizori români de soluții IT&C integrate împreună cu partenerii săi HP și VMware, a prezentat în cadrul evenimentului dedicat, tehnologii vizionare pentru centre de date private.

“HP Matrix reprezintă fundația pentru construirea centrului tău de date, iar VMware te ajută să faci următorul pas. BRINEL integrează HP Matrix și VMware Cloud Director într-o singură soluție convergentă, oferind clienților și acele “tips & tricks” atât de importante pentru o infrastructură “cloud-ready”. Subiectele dezbătute în cadrul evenimentului, dar mai ales demonstrațiile practice, au punctat participanților beneficii importante în colaborarea cu BRINEL, atunci când pornesc pe acest drum ”, a declarat Cristina Mudura, BRINEL Sales & Marketing Director.

“Ne bucurăm să integrăm HP CloudSystem Matrix în modelul de soluție convergentă prezentat de BRINEL, singurul partener HP din România cu certificarea Cloud Center Competence”, spune Irinel Ilie, Indirect Sales Manager, HP Enterprise Group.

“Concepută special să ofere Infrastructure-as-a-Service pentru medii cloud private sau hibride, soluția HP CloudSystem Matrix poate proviziona o infrastructură pentru medii fizice și virtuale în numai câteva minute și poate reduce considerabil TCO (total cost of ownership), păstrându-și în acelasi timp flexibilitatea de a se adapta oricăror cerințe viitoare de dezvoltare a centrului de date”, adaugă aceasta.

Eterogenitatea centrului de date este completată de suita VMware vCloud 5.1, prima soluție pentru un centru de date definit prin software, ce simplifică și automatizează operațiunile, asigurând în același timp nivelul optim al serviciilor necesare pentru aplicațiile critice, foarte mari consumatoare de resurse. VMware vCloud 5.1 reunește componentele de care clienții au nevoie pentru a construi, opera și administra infrastructura de cloud și virtualizare, serviciile software, de a proviziona pe baza de politici definite, de a recupera date în caz de dezastru și de a gestiona aplicațiile și operațiunile specifice.

Tehnologia HP implementată în proiecte viabile a răsplatit BRINEL în anul 2012 cu cea mai înaltă distincție oferită unui partener – „Best HP Gold Partner”. Ea completează astfel expertiza BRINEL ca unic integrator ce poate livra servicii în cloud utilizând infrastructura HP. Demonstrațiile practice realizate în premieră, prin integrarea funcțională a tehnologiei HP și VMware validează încă o dată BRINEL ca centru de competență pentru tehnologii integrate în centre de date private.