BCG a organizat un eveniment online dedicat modului în care tehnologia IA poate optimiza procesele și conduce la reducerea emisiilor de carbon.

La eveniment au participat: Rich Hutchinson – Managing Director and Senior Partner at BCG, Social Impact Practice Leader;  Sylvain Duranton – Managing Director and Senior Partner at BCG,  Global Head of BCG GAMMA;  Charlotte Degot – Managing Director and Partner at BCG GAMMA

Instruirea unui algoritm puternic de învățare automată poate necesita rularea mai multor mașini de calcul timp de zile sau săptămâni. Pentru arhitecturi recente de ultimă generație, cum ar fi VGG, BERT și GPT-3, care au milioane de parametri și sunt procesați pe mai multe GPU-uri (unități de procesare grafică) timp de câteva săptămâni, acest lucru poate însemna o diferență de sute de kilograme de CO₂.

BCG are o echipă dedicată aplicării inteligenței artificiale și analizelor avansate la problemele critice de afaceri din companiile și organizațiile de top. Echipa include peste 900 de oameni de știință și ingineri de date care utilizează IA și tehnologii avansate (machine learning, deep learning, optimizare, simulare, limbaj natural și analiza imaginii etc.) pentru a construi soluții care transformă performanța afacerii.