In octombrie 2011, IBM a anuntat  in Romania un nou sistem integrat de analiza pentru afaceri ce permite  organizatiilor sa analizeze pana la 10 petabytes de date in cateva minute.  Tehnologia este creata pentru a ajuta companiile sa identifice modele si  tendinte in cadrul volumelor mari de date  (Big Data), in acelasi timp, respectand cerintele de conformitate.

IBM a extins portofoliul de analiză pentru Big Data cu tehnologia Netezza  ce ajută clienţii să stocheze şi să analizeze toate tipurile de date la scară  largă. Noul sistem IBM Netezza High  Capacity se adreseaza unei cerinte din ce in ce mai intalnite in organizatiile  ce creeaza volume mari de date.

De asemenea, Netezza Data  Warehouse Appliance se dovedeste a fi o investitie de succes pentru IBM  deoarece raspunde unei game largi de cerinte pentru clientii din Europa.  Tehnologia IBM Netezza a permis clientilor sa analizeze datele mai rapid, sa  transforme procesele lor de business si sa indeplineasca sarcini imposibil de  realizat cu vechile tehnologii.

Multi clienti IBM  investigheaza si experimenteaza pe masura ce isi planifica strategiile pentru  administrarea volumului mare de date, varietatea si viteza datelor. Solutiile  unice IBM de analiza a volumelor mari de date ne permit sa ajutam clientii sa  foloseasca tehnologiile potrivite pentru cerintele de business reale..

Prin ofertele sale Smarter  Computing,  IBM  ajuta companiile de afaceri de toate  dimensiunile si din toate industriile sa se transforme, sa se dezvolte, sa  inoveze si sa devina mai competitive.