Este tableta un gadget destul de bun pentru a înlocui un baby-sitter atunci cand avem diverse activitati casnice sau vrem sa urmarim serialul preferat in liniste? Este perfect adevarat, si mulţi părinţi recunosc astazi ca ofera copiilor lor un astfel de dispozitiv pentru a le menţine liniştea……

Un studiu realizat de Nielsen ofera o altă privire asupra copiilor mici şi utilizarea tabletelor. Studiul a prezentat faptul ca, în al patrulea trimestru al anului 2011, şapte din zece copii din SUA au utilizat o tableta – o creştere de nouă procente fata de al treilea al treilea trimestru al acelaşi an. 77 la suta dintre cei intervievati au declarat că copiii lor pot descărca şi juca jocuri de pe tableta, în comparaţie cu 57 la suta care folosesc dispozitivul ca să acceseze aplicaţii educaţionale.

Este evident că menţinerea linistii si amuzamentului copiilor cu ajutorul tabletei este mult mai populara decât utilizarea ca un instrument de învăţare. Se pare că părinţii s-au prins, de asemenea, de ideea că tabletele, fiind mobile, pot fi folosite ca strategie de distragere a atentiei copiilor in timpul calatoriilor, precum si la evenimente sau locuri publice, inclusiv restaurante.