Beia Consult International – Siemens Approved Partner & Dialogic Regional Distributor a participat la misiunea economica IT & software in Brazilia si la targul international CeBIT 2014 si anunta noutatile de la Siemens Enterprise Communications – Unify, Gigaset, Innovaphone, Snom VoIP, Media5 Mediatrix, Lancom Networks, Dialogic, Invision WFM, Voxtron Communications Center, Enterasys, Dassault Systemes 3DS.com/Exalead, Dasan JPL Headsets si Adcon Telemetry.

Siemens a prezentat un nou brand, cu o noua viziune pentru companie si s-a reafirmat in lumea comunicatiilor pentru intreprinderi cu noul brand Unify. Unify este recunoscuta ca “Enterprise Trusted Advisor” de catre profesionistii IT si este clasata in top trei in randul furnizorilor de soluții IT&C. De asemenea, compania a fost numita “Leader in the Magic Quadrant for Corporate Telephony” de catre Gartner Inc, toate acestea la nici o luna de la integrarea noului brand. Unify a lansat OpenScape 4000, o platforma ce ofera o multitudine de caracteristici Unified Communications (UC), iar in ianuarie 2014, pe langa simplificarea comunicatiilor unificate prin licențiere, compania a imbunatatit si OpenScape Contact Center Suite si a lansat noua gama de centrale telefonice VoIP SIP OpenScape Business X1, X3, X5 si X8.

Gigaset a avut un an al inovatiilor, compania intrand pe piata interfoanelor pentru bebelusi, home automation si lansand primele doua modele de tablete Gigaset. Sistemele de telemonitorizare pentru copii au fost lansate ca trei modele, dar cu specificatii comune, cum ar fi economisire de energie, radiatii scazute si interfata securizata. Cele trei interfoane contin senzori de temperatura, umiditate si zgomot si au incorporate cantecele de leagan sau camera video, toate acestea intr-un design placut si modern. Tabletele Gigaset au avut un succes cu mult mai mare, compania anuntand ca la nici doua saptamani de la lansarea acestora, sute de blog-uri, reviste online si portaluri au realizat review-uri pozitive pentru cele 2 modele. Toate aceste produse inovative, de la telefonul SL930A, telefonul fix bionic ”Dune” din seria CL540 si pana la tabletele HD cu Android, fac parte din strategia companiei pentru perioada 2014 – 2015.

Innovaphone lanseaza noul Office Integration, care face posibila actualizarea informatiilor diponibile utilizatorilor din innovaphone Unified Communications client myPBX, precum si de pe telefonul IP innovaphone si din toate aplicatiile Microsoft Office, inclusiv din cloud.

Snom Technology AG, un dezvoltator si furnizor de telefoane IP, s-a extins prin parteneriate importante cu Telinta, Brekeke, HP si Elastix. Fiecare parteneriat a avut ca rol imbunatatirea serviciilor si produselor Snom, cum ar fi profiluri automate in cloud pentru telefoanele IP Snom, interoperabilitate cu Brekeke PBX si optimizari HP ale telefoanelor IP Lync. Snom UK a continuat sa fie lider pe piata VoIP din Marea Britanie, lansand la CeBIT 2014 un model de telefon SIP SecuGATE LV1 cu criptare certificat NATO Restricted compatibil Tiptel, Beyertone si Secusmart.

Media5 Corporation, un important furnizor de solutii de comunicatii IP multimedia a licentiat solutia ”InTouch Health” pentru a oferii servicii in timp real de comunicatii voce si video pentru problemle acute in telemedicina, actiune ce permite progrese revolutionare in telemedicina. De asemenea, la MWC Barcelona au fost lansate seriile VoIP Mediatrix C7 si noi versiuni pentru produsele Mediatrix Media Gateway.

LANCOM, cel mai important producator german de echipamente de retea, s-a concentrat pe dezvoltarea si producerea de routere si dispozitive de retea securizate VPN. Oficiul Federal German (BSI) a certificat routere-le LANCOM WLAN ca fiind componente sigure si de incredere cu sigiliul de calitate “IT Security made in Germany”, dezvoltand mai multe solutii de combatere a hacker-ilor in retele cu sau fara fir

Dialogic, The Network Fuel, a prezentat noutatile la MWC Barcelona 2014 si a fost numit castigator al “2013 American Technology Award in Telecommunications”. Acest titlu defineste cele mai bune servicii si produse din intreaga industrie, precum solutiile software PowerMedia XMS 2.1 sau PowerMedia HMP, oferind o flexibilitate fara precedent in centrele de contact. Datorita BorderNet, din familia Session Border Controller (SBC), Dialogic a fost numit “Visionary in 2013 Magic Quadrant” de catre Gartner Inc.

InVision, a prezentat prin brand-ul ”The Call Center School” programe e-learning si alte demonstratii in premiera pentru trei noi produse ale platformei Injixo Cloud: Forecast, Act si Injixo Me. De asemenea, mai multe webinarii pentru solutia Cloud Injixo au prezentat implementarea unui program de tip WorkForce Management (WFM) in 7 pasi pentru a imbunatati eficienta in centrele de contact sau ce intrumente pot fi folosite pentru a sprijini si a atinge obiectivele definite pentru aderenta agentilor la programul de lucru.

Partenerul Voxtron GmbH a lansat Communication Center pentru SAP, astfel utilizatorii au posibilitatea sa navigheze eficient in interfata de SAP, fara conditii suplimentare client-side. Voxtron a sustinut mai multe webinarii gratuite pentru domeniile vanzari si tehnologie. Acestea fac parte din intentia companiei de a gazdui prezentari pentru partenerii Voxtron si in urmatoarele luni, iar pe langa discutiile despre retele telefonice si call center, sponsorizand si alte activitati precum cursuri de golf pentru jucatori si amatori.

Enterasys Networks, s-a clasat pe locul al patrulea in cota de piata globala, potrivit raportului Enterprise Edge Dellòro Group. Succesul continuu al companiei poate fi atribuit solutiilor OneFabric. Enterasys Networks a realizat o crestere de 32% in sectorul educatiei din intreaga lume, continuand sa ajute institutiile de invatamant superior. Enterasys Networks, acum parte din Extreme Networks, a fost distinsa in decembrie cu premiul “Readers Choice Top 100 Product” pentru solutia wireless IdentiFi.

Dassault Systemes, liderul mondial in software de proiectare 3D, a lansat noua solutie pentru call-centere EXALEAD OneCall. Acesta ofera agentilor de vanzari din prima linie, cel mai bun mod de a transforma interactiunile cu clientii intr-o crestere de afaceri profitabile. In plus, pe platforma CloudView a fost dezvoltat pachetul OnePart care accelerează reutilizarea pieselor, design-urilor, specificațiilor, standardelor, rezultatelor testelor şi a informaţiilor aferente pentru buna desfăşurare a activităţilor de proiectare şi producţie cu tehnologii semantice şi analiză web, şi gestionarea unui volum mare de date (Big Data).

DASAN JPL Headsets a lansat noile modele de casti TT3 (model cross-over, care poate fi convertit din mono in bi-aural), DH-037 USB (pentru softphone callcenter) si DW-775 (model wireless DECT fara fir).

Firma specializata in sisteme de telemonitorizare ADCON Telemetry anunta noua versiune de software cu facilitati noi de vizualizare grafice si alertare (email, sms, text-to-speech), precum si solutii destinate pentru aplicatii in domeniul agriculturii si energiilor regenerabile (hidro, eolian, foto-voltaic).

Noutatile BEIA Consult se pot gasi de asemenea pe site-ul www.dect.ro sau pagina de Facebook: www.facebook.com/BeiaConsult