Pentru segmentul profesional, utilizatorii intensivi de aplicații de afaceri au la dispoziție în linia de laptopuri Dell XPS opțiuni viabile de companioni de lucru ce le stimulează creativitatea și le asigură confortul necesar pentru multele ore de utilizare zilnică.

Modelele cu diagonale de 13, 15 și 17 inci combină puterea de procesare a procesoarelor Intel Core i3, i5, i7 și i9 de generația a 11-a Tiger Lake cu ecranele FullHD și 4K ce oferă imagini de o calitate extraordinară. Prelucrarea imaginilor este realizată de plăcile grafice dedicate NVIDIA GeForce RTX 3050 echipate cu 4 GB GDDR6 pentru modelele cu diagonala de 15 inci și 17 inci, cele din urmă având ca opțiune și modelul NVIDIA GeForce RTX 3060 Max-Q cu 6 GB GDDR6, în timp ce modelele cu diagonala de 13 inci utilizează placa grafică integrată cu chipseturi Intel UHD sau Intel Iris Xe. Ecranul tuturor modelelor seriei este protejat de cea mai recentă sticlă Corning Gorilla 6, puternică și rezistentă la impact și la zgârieturi.

Afișajul InfinityEdge pe patru laturi de 16:10 este conceput pentru creșterea productivității și ajută utilizatorul să profite de gama dinamică superioară a conținutului HDR cu tehnologia Dolby Vision™, pentru a reda culori nemaivăzute pe afișajele SDR ale PC-urilor. Tehnologia Dolby Vision oferă accente de până la 40 de ori mai luminoase și nuanțe de negru de până la 10 ori mai întunecate.

De asemenea, afișajul Eyesafe® reduce lumina albastră dăunătoare și menține culoarea vie. Este primul ecran care gestionează inteligent intensitatea luminii și a sursei, reducând în mod selectiv lumina albastră dăunătoare și dispersând-o în spectrul de lumină, ceea ce oferă confort ochilor atunci când laptopul este utilizat perioade îndelungate.

Din punct de vedere al memoriei, modelele cu diagonala de 13 inci au 8 sau 16 GB de memorie RAM LPDDR4x, în timp ce modelele superioare se bazează pe 8, 16, 32 sau 64 GB DDR4, 3.200 MHz, dual-channel. Stocarea este asigurată de unități SSD PCIe M.2 2230 NVMe cu capacitate de 256 GB, 512 GB, 1 TB, 2 TB sau 4 TB, opțiuni variate și generoase care vin în întâmpinarea diverselor opțiuni ale utilizatorilor.

În afara conectorului combinat pentru cască/microfon de 3,5 mm, proiectanții laptopurilor Dell XPS au fost nevoiți să se adapteze caracteristicilor dimensionale ale fiecărui model în parte. Astfel, modelele de 13 inci mai includ două porturi Thunderbolt 4, cele de 15 inci au un port USB 3.2 Type-C din a doua generație, cu DisplayPort/PowerDelivery, iar cele de 17 inci au patru porturi Thunderbolt 4 (port USB Type-C) cu DisplayPort și sursă de alimentare.

Platforma Intel Evo pe care se bazează modelul de 13 inci oferă combinația perfectă între performanță, viteză de răspuns, autonomie de funcționare a bateriei și imagini uimitoare într-o nouă clasă de laptopuri elegante și suple. Aceasta contribuie și la o autonomie incredibilă a bateriei, de până la 14 ore și 11 minute pe un model Full HD+ atunci când se redau în flux serialele preferate sau până la 8 ore și 12 minute de streaming pe un model 4K+.

Pentru productivitate maximă, laptopul XPS este gata de lucru odată cu dumneavoastră. Senzorul de capac încorporat vă permite să deschideți capacul și să porniți în câteva milisecunde, indiferent de starea de alimentare în care vă aflați, iar pentru parolă puteți alege dintre două modalități securizate și personalizate de conectare. Camera cu infraroșu cu Windows Hello vă recunoaște fața și deblochează sistemul XPS prin intermediul tehnologiei de recunoaștere facială securizată. Cititorul de amprente integrat în butonul de pornire vă permite să vă conectați cu o singură atingere.

Cu o grosime cuprinsă între 14,8 mm și 19,5 mm și greutate ce variază între 1,2 kg și 2,2 kg, seria Dell XPS oferă o varietate de opțiuni utilizatorilor din mediul de business, toate având ca numitor comun caracteristici generoase de procesare și stocare.

Produsele Dell Technologies sunt distribuite pe piața locală de ASBIS Romania prin intermediul partenerilor săi. Mai multe informații legate de întreaga ofertă de laptopuri Dell puteți obține accesând acest link.