Echipa de avocați bpv Grigorescu Ștefănică a oferit consultanță pentru una dintre cele mai recente tranzacții din domeniul tehnologiei financiare (FinTech) de pe scena europeană. Tranzacția a vizat obținerea de capital în valoare de 8 milioane de euro de către compania germană Mambu, unul dintre cei mai dinamici furnizori de servicii software bancare.

bpv Grigorescu Ștefănică a reprezentat fondul de investiții Acton Capital Partners, care alături de fondul CommerzVentures, a oferit o infuzie de capital (seria B) companiei Mambu. Echipa condusă de Anca Grigorescu (Partener bpv Grigorescu Ștefănică) a fost implicată în realizarea raportului de due-dilligence care s-a axat pe aspecte de corporate, IT, drepturi de proprietate intelectuală și dreptul muncii, precum și în consilierea cu privire la diverse aspecte tranzacționale.

Capitalul obținut în acest fel este destinat dezvoltării și extinderii serviciilor bancare inovatoare pe care Mambu le oferă prin platforma de tip SaaS (Software as a Service) pe care o pune la dispoziția clienților săi, instituții financiare din întreaga lume. Compania Mambu este prezentă în România, având la Iași un centru de dezvoltare a serviciilor IT pe care le oferă.

bpv Grigorescu Ștefănică nu este pentru prima oară implicată în susținerea revoluției digitale din serviciile financiare și a companiilor care au îmbrățișat ideologia digital-first banking, fiind firma de avocatură care a oferit consiliere în 2015 pentru dezvoltarea monedei digitale bazate pe criptografie, Ether, gândită ca o cripto-monedă asociată platformei virtuale descentralizate Ethereum, a patra cripto-monedă ca valoare în funcție de capitalizarea de piață mondială.