Compania de securitate Avira a anunțat recent lansarea liniei de produse pentru 2015 echipate cu un motor anti-virus superior versiunilor anterioare, capabil de cel mai înalt grad de detecție de pe piață, dar și cu funcții de securitate sporită pentru telefoanele mobile cu sisteme de operare Android și iOS. Astfel, noile produse de securitate asigură protecție utilizatorilor în întregul lor univers digital: pe computere, pe orice dispozitiv mobil, pe Internet.

Pentru prima dată, în procesul de descărcare a produsului de securitate dorit, utilizatorii Avira vor primi Avira Browser Safety (ABS), un instrument ce îi va proteja atunci când navighează pe Internet și Avira SafeSearch care le va proteja datele individuale blocând site-urile periculoase. Tot ca parte a procesului de download a produselor  Avira 2015, utilizatorii vor putea descărca totodată și aplicația Dropbox.

Avira s-a concentrat în ultimii ani pe securizarea persoanei, a utilizatorului, nu doar a computerului său, iar această strategie continuă și este mai ușor de observat în noile produse Avira 2015. Avira Protection Cloud continuă să ofere utilizatorilor care folosesc versiunile de produs cu plată posibilitatea de a detecta orice malware mai repede prin simpla încărcare a fișierelor suspecte în cloud, pentru analiză. Motorul anti-virus Avira, cel mai rapid de până acum, xVDF (extended Virus Definition File) are capacitatea de a analiza un număr mai mare de fișiere cu definiții de virus și optimizează viteza de download a acestora. Astfel, sistemul de operare pornește mai rapid, fișierele cu definiții de virus sunt mai mici ca dimensiune la fiecare update, se reduce volumul total al fișierelor VDF stocate și computerul consumă mai puține resurse în procesele de securizare.

Noile produse din linia Avira 2015 sunt gestionate prin intermediul Avira Online Essentials, platforma prin care se gestionează centralizat, dintr-o singură interfață, toate aplicațiile de securitate Avira de pe toate computerele, tabletele și telefoanele mobile pentru care un utilizator are licențe. Avira Online Essentials face tot procesul de securizare a tuturor dispozitivelor dintr-o casă sau companie mult mai facil.

“Avira a avut ca obiectiv în ultimii doi ani să aducă permanente îmbunătățiri produselor sale de securitate, în timp real, pe tot parcursul anului calendaristic. Știm totodată cât de important este să comunicăm tuturor utilizatorilor noile funcții pe care le aduc produsele din linia Avira 2015”, spune Travis Witteveen, CEO al Avira. “Ca o echipă în care coeziunea funcționează permanent, managerii noștri de produs au reușit să vină mereu cu funcționalitățile pe care consumatorii le-au dorit și care îi ajută să îsi protejeze întregul univers digital”.

În România, produsele profesionale ale Avira dedicate companiilor mici și mijlocii pot fi achiziționate prin intermediul partenerilor autorizați.

Link-uri utile: