Avast combină inteligența artificială cu ingeniozitatea umană pentru a crea cea mai mare rețea de securitate cibernetică din lume care protejează oamenii și companiile de atacurile online. Cu scopul de a proteja datele, identitatea și confidențialitatea cu soluții sofisticate care sunt ușor de utilizat, Avast Small Business Solutions oferă companiilor mici și mijlocii protecție de nivel enterprise.

Atacurile cibernetice au devenit în ultimii ani noua normalitate pentru companiile mici și mijlocii. Fără o protecție adecvată, companiile pot pierde timp prețios, pot suferi pagube financiare sau pot pierde informații sensibile ce le poate afecta renumele și încrederea clienților. Există numeroase soluții pe piață prin intermediul cărora companiile mici și mijlocii sunt ajutate să își protejeze afacerile și informațiile despre clienții lor, astfel încât să se poată concentra pe dezvoltarea afacerii în condiții de deplină siguranță.

Puține companii mici și mijlocii acordă prioritate securității cibernetice sau elaborează strategii cuprinzătoare pentru a preveni sau a răspunde la atacuri, iar hackerii știu asta. Verizon 2021 Data Breach Investigations Report arată că 46% dintre toate breșele de securitate afectează afacerile cu mai puțin de 1.000 de angajați, iar procentul companiilor mai mici afectate a crescut constant în ultimii câțiva ani. Factorii care continuă să facă din companiile mici și mijlocii ținte atractive pentru infractorii cibernetici includ accesul mai ușor și mai puține elemente de protecție de securitate instalate în comparație cu companiile mari, precum și posibilitatea de a primi sume mai mici de bani de la numeroase companii mici sau mijlocii. În primul rând, este puțin probabil ca aceste atacuri să atragă atenția mass-mediei și a forțelor de ordine în comparație cu atacurile asupra companiilor mai mari. Ediția 2022 a aceluiași raport arată că 61% dintre IMM-urile au fost ținta unui atac cibernetic în 2021 și chiar dacă nu toate aceste atacuri și-au atins scopul, procentul mare de companii vizate arată cât de frecvent țintesc atacatorii acest tip de companii.

Fiți pregătiți să răspundeți atacurilor cibernetice

Avast oferă soluții de securitate cibernetică ușor de utilizat, accesibile și premiate pentru companiile mici, aflate în permanentă dezvoltare. Avast oferă servicii de securitate integrate pentru a vă proteja dispozitivele, datele, aplicațiile și rețelele. Susținută de 30 de ani de inovație, Avast deține una dintre cele mai mari și mai răspândite rețele de detectare a amenințărilor din lume. Soluțiile de securitate cibernetică dezvoltate de Avast sunt concepute pentru a oferi protecție maximă, astfel încât utilizatorii lor să fie preocupați cât mai puțin cu privire la amenințările cibernetice și să se concentreze mai mult pe dezvoltarea afacerii lor.

Dacă o companie gestionează datele clienților și folosește propriile servere, atunci are nevoie de mai mult decât ceea ce oferă un antivirus gratuit. Soluțiile Avast Business oferă caracteristici avansate de securitate, confidențialitate și productivitate pentru a asigura angajaților companiei confidențialitate digitală totală, securitate și productivitate de neegalat. De asemenea, acestea vin cu o platformă de management online pentru a oferi vizibilitate în timp real a amenințărilor, raportare cuprinzătoare și capabilități de gestionare la distanță de pe o singură platformă.

Avast Business oferă protecție pe mai multe straturi pentru a vă proteja utilizatorii și resursele IT împotriva celor mai sofisticate amenințări. Soluțiile includ antivirus de nouă generație, testare automată a patch-urilor, implementare și gestionare pentru sistemele Microsoft Windows și aplicații terțe, backup în cloud, gateway-uri web securizate, acces „zero trust” la rețea și multe altele.

Soluțiile Avast sunt integrate într-o singură platformă de securitate. Acest lucru permite automatizarea rapidă atât a politicilor de securitate, cât și a politicilor de management IT și oferă o vizibilitate ideală asupra activităților de securitate și management IT.

Platforma de securitate Avast Business oferă, de asemenea, rapoarte cuprinzătoare, configurabile și opțiuni de tablou de bord. Acestea ajută la îmbunătățirea vizibilității riscurilor și amenințărilor, ușurează conformitatea cu reglementările și politicile și îmbunătățesc poziția generală de securitate.

Avast Small Business Solutions – Soluție de securitate simplă, puternică și accesibilă

Disponibilă în trei variante de abonament în funcție de necesitățile concrete ale clienților, Avast Small Business Solutions acoperă întregul spectru de servicii necesare asigurării protecției unei companii mici sau mijlocii. Ca elemente comune pentru toate cele trei variante – Essential, Premium și Ultimate – sunt disponibile următoarele module:

Platforma de management online – Cu ajutorul acestei platforme, utilizatorii au posibilitatea de a configura cu ușurință protecția dispozitivelor, de a-și gestiona abonamentele, de a monitoriza și adăuga dispozitive în sistem dintr-un singur loc din rețea, oricând și oriunde.

Protecție antivirus – Un antivirus de ultimă generație cu mai multe straturi de protecție, premiat la nivel mondial de organizații de renume, ajută utilizatorii să securizeze PC-urile Windows, computerele ce funcționează pe platforme MacOS, precum și cele ce folosesc Windows Server împotriva infecțiilor provenite de la fișiere, e-mailuri și site-uri web rău intenționate.

Protecție împotriva ransomware și împotriva breșelor de date – Protejează datele companiei și ale utilizatorilor de criptarea ransomware, de furt sau de exfiltrarea lor cu ajutorul instrumentelor Firewall, Ransomware Shield, Remote Access Shield și instrumente de network discovery.

Protejarea parolelor – Protecția parolelor ajută la protejarea informațiilor de conectare ale utilizatorilor stocate în browserele web împotriva furtului și a utilizării abuzive. Password Protection este o componentă care împiedică aplicațiile și programele malware să vizualizeze, să modifice sau să șteargă aceste parole. Gestionează cu succes parolele stocate în Google Chrome, Mozilla Firefox, Edge și Avast Secure Browser.

Suport IT – Avast pune la dispoziție asistență rapidă și prietenoasă 24/5 din partea inginerilor săi cu înaltă pregătire, care pot oferi suport de specialitate companiilor și angajaților lor prin e-mail, chat sau telefon.

Protecție împotriva site-urilor false și a phishing-ului – Real Site permite navigarea pe web și efectuarea operațiunilor bancare într-un mediu mai sigur, ajutând utilizatorii săi să evite site-urile web false care au ca scop furtul credențialelor de conectare sau al informațiilor cărților de credit.

În plus, variantele Premium și Ultimate oferă:

VPN nelimitat – VPN-ul personal încorporat fără limite de date securizează conexiunile la internet și criptează traficul de date pentru a proteja datele utilizatorilor, asigurându-le caracterul privat chiar și atunci când sunt folosite rețele Wi-Fi publice.

Protecție USB – Cu ajutorul acestui modul, clienții au posibilitatea să împiedice angajații lor să folosească dispozitive de stocare USB neautorizate, inclusiv unități flash, unități externe, carduri de memorie etc. Blocați, controlați și monitorizați porturile USB pentru a opri furtul de date și infecțiile cu malware.

Exclusiv pentru varianta de abonament Ultimate, modulul de Patch Management – management al patch-urilor pentru sistem și aplicații remediază automat vulnerabilitățile software-ului de pe sistem și ale aplicațiilor provenite de la terți care sunt susceptibile la atacuri cibernetice. Pentru a utiliza serviciul Patch Management este necesară platforma de management online Avast Business Hub.

Avast Business Hub – calea de acces către noi servicii

Pentru pachetele Essential și Premium, platforma de management online Avast Business Hub este opțională. Clientul poate alege să instaleze Avast Small Business Solutions independent pe fiecare dispozitiv, fără capacități de gestionare. Cu toate acestea, platforma de management online Avast Business Hub permite gestionarea tuturor dispozitivele dintr-un singur loc. Oferă un sistem robust de raportare, alerte, gestionare a dispozitivelor și a politicilor, monitorizarea rețelei, acces la distanță și instrumente de asistență, precum și multe alte facilități. Pe măsură ce afacerea crește și nevoile de securitate se schimbă, Avast Business Hub permite clienților să obțină alte servicii, cum ar fi Patch Management și Cloud Backup și să gestioneze toate soluțiile Avast de pe o singură platformă. Avast Business Hub poate fi folosită prin intermediul browser-elor Google Chrome, Firefox, Safari și Microsoft Edge.

Experiență avansată în protecția organizațiilor

Având peste 400 de milioane de utilizatori, Avast îi protejează prin intermediul rețelei sale de detectare a amenințărilor, una dintre cele mai avansate din lume, ce folosește tehnologii de învățare automată și inteligență artificială pentru a detecta și opri amenințările în timp real. Produsele de securitate digitală Avast pentru dispozitive mobile, PC sau Mac sunt clasate în topul clasamentelor și certificate de VB100, AV-Comparatives, AV-Test, SE Labs și altele. Avast previne peste 48 de milioane de atacuri cibernetice zilnic și blochează în fiecare lună aproximativ 300 de milioane de încercări de accesare a unor site-uri rău intenționate. În medie, Avast blochează în fiecare lună peste 33 de milioane de atacuri de phishing, 3 milioane de adrese URL unice de phishing, peste 1,5 miliarde de atacuri malware și peste 4 milioane de atacuri ransomware.

Soluțiile Avast sunt disponibile prin intermediul ASBIS Romania. Pentru mai multe detalii despre modul în care puteți beneficia de protecție completă prin intermediul Avast Small Business solutions, specialiștii ASBIS Romania va stau la dispoziție.

Detalii pe site-ul www.asbis.ro