Pentru al doilea an consecutiv, asociatia EuroCloud Romania organizeaza competitia premiilor nationale EuroCloud. Scopul acestei competitii este de a evidentia business case-urile inovatoare, performantele industriei romanesti de cloud si de a promova un climat competitional in cadrul industriei romanesti de cloud computing. Evaluate de catre un juriu independent, premiile EuroCloud Romania fac parte din competitia Europeana, care este in plina desfasurare in Europa in prima parte a acestui an. Castigatorii din Romania vor merge mai departe in competitia europeana, competitie ai carei castigatori vor fi anuntati in cadrul unei gale speciale la Congresul EuroCloud, Luxemburg, 30 Septembrie 2014.

Participarea la premiile EuroCloud Romania este gratuita si deschisa tuturor furnizorilor de servicii cloud care opereaza in Romania. Perioada in care se accepta candidaturi pentru premiile EuroCloud Romania 2014 este din 1 pana pe 30 mai 2014.

Va asteptam aplicatiile! Pentru a aplica si inregistra compania dvs in concurs va rugam sa cititi termenii, conditiile si cerintele de aplicare si de asemenea sa completati formularul online. Ca urmare a trimiterii aplicatiei, veti primi o confirmare pe email si pasii urmatori care trebuiesc urmati pentru a completa aplicatia confirm categoriei selectate.

Categoriile puse in competitie

Pentru furnizorii de servicii cloud:

– Cel mai bun serviciu SaaS de pe piata

– Cel mai bun serviciu IaaS/PaaS de pe piata

In acest an am impartit categoria de “Cel mai bun serviciu Cloud” in 2 premii diferite, bazat pe experienta premiilor din 2013 cand feedback-ul juriilor din toate tarile a fost ca este foarte greu sa faca o comparatie obiectiva intre serviciile de aplicatii versus cele de infrastructura. Aceste doua premii, pentru fiecare categorie, vor recunoaste serviciul de cloud care – in opinia juriului – este cel mai distinctiv ca functionalitati si ca posibilitate de adoptie in piata. Juriul va examina potentialul serviciului de a fi aceptat in mare masura de catre piata romaneasca si natura functionalitatilor oferite. De asemenea vor fi notate caracteristici cum ar fi conectivitatea si interoperabilitatea serviciului, folosirea eficienta a serviciilor de data center si conformitatea cu cerintele de securitate a datelor si privacy. Pentru a vedea in ce categorie (Iaas/PaaS/SaaS) va incadrati, folositi criteriile si definitiile NIST.

– Cel mai inovativ startup de cloud

– Startup-ul de cloud cu cel mai bun potential de business

Categoria Start-up, care se adresa celor mai active companii de cloud infiintate de cel mult trei ani 3 ani, am impartit-o in acest an in 2 categorii. Startup-ul cel mai inovativ – premiu care cauta sa recunoasca inovatia si gandirea de viitor in serviciile de cloud. Acest premiu va avea un focus special pe originalitatea si creativitatea ofertelor impreuna cu viziunea pentru viitor. Categoria “Start-up: Cel mai bun potential de business” va recunoaste caracteristici ca: viabiliatea ofertei, strategia de marketing, piata adresata si potentialul impactului comercial.

– Cel mai bun serviciu de cloud pentru sectorul public

Cautam sa gasim exemple concrete in care serviciile de cloud au fost folosite de catre sectorul public si vom analiza aborarea de business. Juriul va evalua si potentialele beneficii care pot fi obtinute si avantajele pe care este servicii le-au adus institutiilor publice.

Pentru utilizatorii de cloud:

– Serviciul de cloud cu cel mai mare impact in business

Aceasta categorie se adreseaza pionerilor in adoptia serviciilor cloud – celor care prin adoptia si introducerea unuia sau mai multor servicii cloud au obtinut beneficii semnificative in companie. Juriul va analiza beneficii ca: pozitionare mai buna pe piata, imbunatatirea eficientei: o productivitate mai buna sau procese mai rapide.

Cine poate candida?

Toate companiile romanesti sau cu o filiala deschisa in Romania, care au in oferta un serviciu de tip cloud (Saas, Iaas sau Paas) sau care au implementat proiecte cloud in mediul privat sau administratia publica romaneasca.

In cazul categoriilor “Cel mai inovativ Startup de Cloud” si “Startup-ul de cloud cu cel mai bun impact in business”, compania trebuie sa aiba sediul social in Romania si sa functioneze de mai putin de 3 ani. Pentru categoria “Cel mai mare impact in business”, poate participa orice organizatie care foloseste unul sau mai multe servicii cloud, cu conditia ca proiectul sa se fi desfasurat in Romania. Exista cerinta ca serviciul/serviciile cloud folosite sa fie operationale de minim 6 luni si sa fie partea unui contract comercial (sunt excluse proiecte proba sau demo).

Castigatorii premiilor EuroCloud Romania vor putea sa intre in competitia EuroCloud Europa (intrarea fiind conditionata de o taxa de participare de 375 Euro, vezi nota) si vor putea sa isi prezinte compania in cadrul Congresului EuroCloud 2014.

Nota: castigatorii categoriilor Start-up vor fi automat inregistrati in competitia europeana EuroCloud, EuroCloud Romania acoperind taxa de participare in competitia europeana.

Companiile care ajung in lista scurta a premiilor EuroCloud Europa (anunt programat pentru 15 Septembrie 2014) sunt asteptate sa trimita un reprezentant la Gala Premiilor EuroCloud – eveniment care va avea loc in Luxemburg pe 30 Septembrie 2014.

Toate aplicatiile trebuie sa fie trimise in limba engleza.

De ce sa candidati?

In fiecare an, premiile EuroCloud aduc in prim plan cele mai inovatoare companii si business case-uri de cloud. Acestea beneficiaza de o mediatizare intensa atat in Romania, cat si la nivel european si aduc sub lumina reflectoarelor cei mai buni candidati selectionati la nivel national. Candidaturile nominalizate de catre juriu vor fi publicate pe tot parcursul anului pe siteul EuroCloud Romania in sectiunea Premiile EuroCloud. Pe langa aceste avantaje, candidatii nominalizati isi vor putea prezenta solutiile in cadrul conferintei anuale a EuroCloud Romania, organizate la inceputul lunii octombrie 2014. Castigatorii Premiilor EuroCloud Romania se vor pre-califica pentru a participa la Premiile EuroCloud Europa, care se vor decerna in octombrie 2014 in cadrul Congresului Anual EuroCloud Europa.

Cum candidati?

Candidatii trebuie sa completeze un formular (http://www.eurocloud.ro/inscriere-premiile-eurocloud-romania-2014/) si sa puna la dispozitie o prezentare a solutiei proprii de cloud (daca e posibil, un demo), care sa raspunda la o serie de criterii disponibile pe siteul EuroCloud Romania.

Care sunt criteriile?

Aplicatiile vor fi evaluate in functie de mai multe criterii, aplicabile in functie de categoria de premii.

Pentru a usura sarcina juriului, asigurati-va ca in descrierea serviciului de cloud din candidatura voastra mentionati modul in care solutia raspunde la aceste criterii:

Calitate si profesionalism al candidaturiiCreativitate si originalitate a serviciuluiFocus pe viitor, potential al serviciuluiPerspective pentru acceptarea pe scara larga a serviciului in piataFunctionalitati oferiteConectivitate si interoperabilitateUtilizare rationala a resurselor in datacenterConformitate cu regulile de securitate a datelor si protectia datelor si complianceNevoia de businessBeneficiul obtinut de catre clientAvantaje competitive pentru clientBeneficiul obtinut in marketing / vanzariNota personala a evaluatorului

Important: Asigurati-va ca in descrierea solutiei dv. specificati modul in care acesta indeplineste criteriile specifice ale unui serviciu cloud:

Serviciu furnizat rapid la cerere,Acces la distanta,Partajarea resurselor,Capacitate de scalare rapida,Serviciu contorizat.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa studiati matricea de evaluare pe siteul Eurocloud Romania.

Cine decide?

EuroCloud Romania a reunit un juriu independent format din experti cloud, persoane recunoscute pentru experiența și angajamentul lor pentru cloud computing. Juriul va examina candidaturile depuse pana pe 31 mai si vor delibera pana pe 15 iunie pentru a decide cine vor fi castigatorii de anul acesta.

Nota: Membrii juriului nu vor putea vota asupra propriilor solutii sau proiecte trimise in competite.

Participati acum la Premiile EuroCloud Romania 2014!

Candidatura dv. la premiile EuroCloud Romania implica acceptarea Termenilor si Conditiilor. Pentru mai multe informatii si detalii, contactati secretariatul Premiilor EuroCloud Romania la email premii@eurocloud.ro. Asteptam candidaturile voastre si va dorim mult succes !

Cine sunt castigatorii din 2013?

Vedeti cine a castigat competitia in 2013, care sunt solutiile si serviciile romanesti de cloud castigatoare: http://www.eurocloud.ro/prima-pagina/castigatori-premii-2013/