AT&T, Cisco, GE, IBM şi Intel au anunţat astăzi formarea Industrial Internet Consortium (IIC), un grup open membership concentrat pe eliminarea barierelor tehnologice pentru a susţine un acces mai bun la volumele mari de date printr-o integrare mai bună a celor 2 lumi: cea fizică şi cea digitală. Consorţiul va permite organizaţiilor să se conecteze mai uşor şi să optimizeze activele, operaţiunile şi datele pentru a debloca valoare de business în toate sectoarele industriale.

Un ecosistem de companii, cercetători şi agenţii publice este în curs de dezvoltare pentru a ajuta la adoptarea aplicaţiilor Industrial Internet, un element fundamental pentru accelerarea Internet of Things. IIC este un nou grup non-profit deschis noilor membri care va conduce procesul de interoperabilitate în diferite medii industriale pentru o lume mai conectată. IIC va susţine inovaţia prin:

  • Utilizarea modelelor industriale existente şi crearea unor noi astfel de elemente şi a unor medii de test pentru aplicaţii din lumea reală;
  • Assigurarea celor mai bune practici arhitecturilor de referinţă, studiilor de caz şi cerinţelor de standarde pentru a uşura implementarea tehnologiilor conectate;
  • Influenţarea procesului de elaborare a standardelor globale pentru sistemele de Internet şi pentru cele industriale;
  • Facilitarea forumurilor deschise pentru schimbul de idei, practici, lecţii şi perspective din lumea reală;
  • Consolidarea încrederii în jurul abordărilor de securitate noi şi inovatoare.

“Ne aflăm în pragul unei tranzacţii tehnologice majore unde lumea fizică şi cea cibernetică se intersectează, o schimbare cu implicaţii majore care va aduce beneficii substanţiale, nu numai pentru organizaţii, ci şi pentru umanitate”, a declarat Janos Sztpanovits, E. Bronson Ingram Distinguished Professor of Engineering & Director of the Institute for Software Integrated Systems (ISIS),VanderbiltUniversity. “Mediul industrial şi cel academic au înţeles necesitatea de a identifica şi de stabili noi fundamente, cadre şi standarde comune pentru Industrial Internet, încredinţând celor de la IIC misiunea de a reuni aceste eforturi într-un concept unitar”.

În calitate de membri fondatori, AT&T, Cisco, GE, IBM şi Intel vor deţine locuri permanente în cadrul IIC Steering Committee împreună cu alţi 4 membri aleşi. Steering Committee va asigura conducerea şi guvernanţa pentru a ajuta organizaţiile să valorifice această oportunitate vastă.

Având în vedere importanţa acestei tehnologii, guvernul federal investeşte peste 100 de milioane de dolari anual în cercetarea şi dezvoltarea sistemelor cyber-physical şi are parteneriate în sectorul privat pentru o serie de modele de test desfăşurate în domenii precum: sănătate, transport, oraşe inteligente sau creşterea securităţii reţelelor electrice.

“Prin conectarea obiectelor fizice la întreaga putere a spaţiului cibernetic, Industrial Internet promite remodelarea în mod dramatic a modului în care oamenii interacţionează cu tehnologia”, a declarat Penny Pritzker, Secretarul de Comerţ. “Guvernul doreşte colaborări în sistem public-privat, precum IIC, pentru a transforma sistemele şi produsele Industrial Internet în locuri de muncă în producţie, sănătate sau transport inteligent”.

IIC este deschis pentru orice companie, organizaţie sau entitate care doreşte să accelereze procesul Industrial Internet. În plus, pe lângă o platformă imediată şi vizibilă pentru opiniile lor, membrii consorţiului vor participa la comisii de lucru împreună cu liderii din domeniul tehnologic, fabricanţi, reprezentanţi din mediul academic şi guvern. IIC va fi condus de către Object Management Group (OMG), o asociaţie non-profit din Boston, MA. Mai multe detalii despre structura taxelor şi formulare de aplicare pot fi găsite la adresa: www.iiconsortium.org.

“Industrial Internet are la bază viziunea AT&T de a permite oamenilor să opereze orice de la distanţă, oricând şi oriunde”, a declarat Mike Troiano, Vice President, Advanced Mobility Sollutions, AT&T Business Solutions.

“99% din tot ceea ce există este încă neconectat. Pe măsură ce lumea necesită conectarea a cât mai multor lucruri la Internet, se creează următoarea revoluţie industrială. Cisco colaborează cu companii de top din industrie pentru a sparge barierele de conectare a lucrurilor în medii industriale, în condiţii de siguranţă, construind drumul spre Internet of Things”, a declarat Guido Jouret, Vice President of Internet of Things Business Group for Cisco.

“Ca lideri, am hotărât împreună să conducem ecosistemul şi să susţinem dezvoltarea pieţei de aplicaţii pentru Industrial Internet şi vom asigura organizaţiilor din întreaga lume posibilitatea de a crea servicii mai bune, accesul la date mai bune şi cel mai important: conectarea tuturor componentelor”, a declarat Bill Ruth, Vice President, GE Global Software.

“Viziunea Smarter Planet a IBM se realizează pe măsură ce lumea fizică este conectată la Internet, asocierea Internet of Things cu progresele din domenii precum analytics, mobile şi cloud computing fiind realizată în moduri care conduc la obţinerea de perspective şi eficienţă care pot fi utilizate pentru a obţine avantaje competitive. Oraşele inteligente, reţelele de utilităţi, clădirile şi maşinile devin din ce în ce mai instrumentate, interconectate şi inteligente şi prin intermediul acestui consorţiu vom accelera atât inovaţia, cât şi progresul tehnologic”, a declarat Ron Ambrosio, Distinguished Engineer & CTO, Smarter Energy Research, IBM.

“IIC se aliniază bine cu viziunea Intel în ceea ce priveşte Internet of Things care se centrează în jurul accelerării transformării afacerilor prin intermediul unei soluţii robuste IoT end to end conectând atât sistemele existente, cât şi pe cele noi, într-o infrastructură sigură”, a declarat Ton Steenman, Vice President, IoT Solutions Group, Intel.

“Spre deosebire de tot ce am văzut în ultimii zeci de ani, Industrial Internet inaugurează o nouă eră de creştere explozivă a industriei şi inovaţiei”, a declarat Dr. Richard Soley, Executive Director, Industrial Internet Consortium and Chairman and CEO of the Object Management Group.

“Industrial Internet Consortium oferă un mod remarcabil pentru transpunerea în practică a rezultatelor cercetării realizate de National Science Foundation, susţinute de investiţii în sisteme cyber-physical (CPS)”, a declarat Farnam Jahanian, Assistant Director of the National Science Foundation for Computer and Information Science and Engineering.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi: http://www.iiconsortium.org/.