ASBIS Romania, unul dintre cei mai importanți distribuitori din domeniul IT din România, a încheiat începând cu 1 decembrie 2012 un acord de distribuție cu GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de plăci de bază şi plăci video din lume, ca parte a strategiei sale de dezvoltare. În cadrul parteneriatului, ASBIS Romania va oferi, prin intermediul canalului de distribuţie, toate modelele disponibile în gama de plăci de bază GIGABYTE.

În urma semnării acordului, ASBIS Romania își extinde portofoliul cu noi produse hardware de top capabile să răspundă diverselor cerinţe ale utilizatorilor în privinţa funcţionalităţilor, calităţii şi prețului. Odată cu includerea produselor GIGABYTE, ASBIS deschide noi oportunități de afaceri pentru partenerii săi, permițându-le acestora să ofere clienţilor produse hardware competitive în diverse zone de interes.

Suntem încântaţi că am reuşit să includem în portofoliul nostru unul dintre cele mai cunoscute brand-uri producătoare de componente hardware. Ne propunem, ca împreună cu GIGABYTE să oferim partenerilor nostri noi posibilităţi de dezvoltare, ajutând în final la generarea de vânzări aditionale și profit.“ a precizat Ion Cusa , Country Manager, ASBIS Romania. “Prin intermediul nostru, partenerii ASBIS România vor putea accesa toate resursele puse la dispoziție de GIGABYTE prin canalul oficial de distribuție, beneficiind în primul rând de suportul  pre-sales şi post-sales oferit de echipa ASBIS.”

Portofoliul de produse GIGABYTE distribuit prin ASBIS România va include toate produsele din gama plăcilor de bază, de la modelele entry-level până la cele high-end destinate pasionaţilor de jocuri sau celor care doresc cele mai noi tehnologii. De asemenea, odată cu lansarea oficială a noului sistem de operare Microsoft, GIGABYTE oferă prin intermediul ASBIS Romania noua sa gamă de produse certificate Windows 8.

“Ca urmare a schimbarilor pieţei de componente, am considerat că este necesară adaptarea reţelei de distribuţie pentru produsele GIGABYTE în concordanţă cu dinamica acesteia, care să ofere noi beneficii clienţilor GIGABYTE. Suntem încrezători că împreună cu ASBIS ne vom întări poziţia de lider al pieţei de plăci de bază din România.” a declarat Cosmin Ştefănescu, Country Manager GIGABYTE România şi Moldova.