Odată cu startul Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, fanii fotbalului din țara noastră se pot bucura de spectacol. În acest sens, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm vine cu o serie de recomandări de aplicații mobile cu ajutorul cărora suporterii pot urmări performanțele echipelor favorite, în timpul competiției internaționale și nu numai.

Prin intermediul aplicațiilor dedicate exclusiv competiției de anul acesta, precum World Cup Brazil 2014 sau Jalvasco World Cup 2014, utilizatorii au posibilitatea de a vedea chiar de pe home screen-ul telefonului mobil când sunt programate meciurile și au acces în timp real la rezultatele din fiecare etapă, precum și la informații despre echipa favorită. În plus, deoarece Campionatul Mondial se desfășoară în emisfera vestică, alertele și notificările pot fi personalizate în funcție de fusul orar. Mai mult, cea de-a doua aplicație permite vizualizarea offline a rezultatelor din competiție, fără a fi necesară o conexiune la Internet.

„Cei care nu sunt mulțumiți de evoluția competiției își pot alege singuri jucătorii preferați cu care să își creeze o echipă virtuală, prin aplicația Fantasy iTeam. Aceștia pot concura cu echipele formate de alți utilizatori, exact ca în campionatul real, urmând ca, la final, să aibă șansa de a câștiga vouchere de cumpărături sau o excursie alături de prieteni”, a precizat Radu Boancă – ThePhoneGeeks.

De asemenea, suporterii cu adevărat pasionați își pot testa cunoștințele despre fotbal cu ajutorul Soccer Players Quiz PRO 2014, un joc în care participanții trebuie să ghicească nume de fotbaliști și antrenori pe baza fotografiilor acestora, într-un timp cât mai scurt.

Alte aplicații dedicate „sportului rege”

Chiar dacă acum toată atenția este concentrată către Campionatul Mondial, iar campionatele interne sunt oprite, pe viitor, fanii fotbalului pot apela la aplicațiile mobile și în timpul competițiilor între cluburi.

Astfel, Liga I România este o aplicație dedicată campionatului intern, prin care utilizatorii pot urmări clasamentul la zi, scorurile în timp real, comentarii live, precum și cele mai recente știri din fotbalul românesc.

„Cei care vor să fie la curent cu cele mai noi informații din fotbal au la dispoziție aplicația Sport360, un important agregator de știri sportive, dedicat pieței din România, ce oferă și posibilitatea de a redistribui informațiile către cele mai importante rețele sociale”, a adăugat Adi Coman – ThePhoneGeeks.

În ceea ce privește evoluțiile echipelor din străinătate, aplicația Forza Football oferă în timp real scorurile meciurilor din peste 420 de ligi de fotbal din întreaga lume, iar Eurosport.com prezintă săptămânal clasamente și comentarii din Premier League și Champions League.