Apelul Comisiei Federale pentru Comerț (Federal Trade Commision) din SUA împotriva hotărârii Microsoft și Activision Blizzard de săptămâna aceasta a fost respins cu promptitudine.

Judecătorul districtual american Jacqueline Scott Corley, care a prezidat cazul, a respins cererea FTC de a face apel noaptea trecută.

Cu această cale “de atac” acum închisă, FTC a lansat ulterior un nou impuls pentru „o pauză temporară” în achiziția Activision Blizzard de către Microsoft, în valoare de 68,7 miliarde de dolari, a raportat Reuters, de data aceasta cu Curtea de Apel din al nouălea circuit (care acoperă cazurile din statele vestice ale SUA).

Mai simplu spus, FTC susține că cazul său eșuat în instanță a fost judecat prea aspru – că judecătorul Corley a plasat ștachetă prea sus pentru FTC în căutarea pentru mai mult timp în a examina înțelegerea.

FTC a spus, de asemenea, că este nemulțumit de modul în care judecătorul Corley „a greșit” cu privire la chestiunile legate de accesul prin abonament la Call of Duty și de lipsa de importanță acordată examinării acordurilor cu rivalii din cloud gaming.

Dar, pe măsură ce cazul continuă, există acum presiuni politice pentru ca FTC să recunoască înfrângerea.

Șefa FTC, Lina Khan, a fost chestionată ieri de politicienii americani care căutau răspunsuri despre motivul pentru care autoritatea de reglementare a înregistrat recent o serie de pierderi atunci când s-a ocupat de fuziunile companiilor.

„Se pare că pierzi destul de mult și nu spun asta pentru a fi lipsit de respect, dar acestea sunt, până la urmă, fonduri ale contribuabililor”, i-a spus reprezentantul Kevin Kiley lui Khan (via IGN).

„Instanța nu numai că a respins afirmația dumneavoastră cu privire la un posibil efect anticoncurențial, dar a constatat exact contrariul”, a spus Kiley. „Dovezile înregistrate indică un acces mai mare pentru consumatori. Deci, de ce ar trebui americanii să aibă încredere în judecata dumneavoastră când acest judecător numit de Biden spune că sunteți atât de departe?”

Persistența FTC a provocat, de asemenea, comentarii din partea șefului Blizzard, Mike Ybarra, care a remarcat ironic că aceștia au fost „dolarii tai impozitați în acțiune”.

Și Microsoft a comentat eforturile continue ale FTC de a menține acordul și a spus că va riposta.

„Suntem dezamăgiți de faptul că FTC continuă să urmărească ceea ce a devenit un caz demonstrabil slab și ne vom opune eforturilor suplimentare de a întârzia capacitatea de a merge mai departe”, a spus președintele Microsoft, Brad Smith, săptămâna aceasta, într-un citat transmis Eurogamer.

O decizie cu privire la succesul celei mai recente încercări a FTC este așteptată în cursul zilei de azi, următoarele zile fiind acum cruciale pentru a încheia acordul.

Planurile Microsoft de a achiziționa Activision Blizzard au o dată oficială de expirare, 18 iulie. Cu excepția oricăror alte rețineri, companiile par gata să încheie tranzacția cât mai curând, posibil în acest weekend.

Sursa (in engleza): Eurogamer

Sursa imagine: Activision Blizzard