AMD  a anuntat lansarea celei mai performante game de APU-uri (Accelerated Processing Units) Seria A, denumite “Richland”. Noua serie de APU-uri aduce inovații tehnologice precum recunoaștere facială, recunoaștere a gesturilor, grafică îmbunătățită, un plus de performanța față de generația precedentă și management de putere, toate pe un singur chip.

“Performanța noilor APU-uri Seria A continuă să impresioneze, oferind grafică excepțională și experiențe captivante, crescând în același timp autonomia. Inginerii noștri au reușit să crească performanțele procesorului, scăzând în același timp consumul de energie” spune Bernd Lienhard, vice-președinte corporate și manager general, AMD Client Business Unit. “Cu ajutorul facilităților integrate în noile APU-uri Seria A, cum ar fi control prin gesturi, recunoaștere facială, divertisment de calitate și gaming mai realist, putem oferi experiențe și mai bogate clienților și end-userilor.”

Experiență îmbunatățită pentru utilizatori

Noua Serie de APU-uri combină puterea de procesare CPU cu cea grafică pentru a accelera o gamă de aplicații software ce are rolul de a extinde și îmbogăți experiența utilizatorilor:

  • AMD Face Login3– Se folosește de tehnologia de recunoaștere facială împreuna cu un webcam pentru a permite autentificarea rapidă în Windows sau diferite site-uri web ce presupun sesiuni de autentificare, precum rețelele sociale și serviciile de e-mail;
  • AMD Gesture Control4 – Urmărește gesturile mâinilor și le interpreteaza drept comenzi pentru funcțiile media-playerelor, browserelor, e-readerelor și a altor aplicații ce se pot folosi de un webcam, procesare avansată de imagine și algoritmi de detecție a imaginii;
  • AMD Screen Mirror5 – Distribuie wireless conținut precum fotografii, clipuri video, stream-uri media HD și pagini web, de pe un PC sau tabletă către un TV compatibil, display cu receiver DLNA sau alte PC-uri. Această funcție este disponibilă doar pentru anumite dispozitive AMD;
  • AMD Video Entertainment Features – Transformă-ți conținutul într-un mod mai atractiv: tehnologia AMD Steady Video ajută utilizatorii să stabilizeze imaginea din clipurile video într-un mod foarte simplu. Tehnologia AMD Quick Stream asigură streaming video rapid, fără întreruperi și AMD Perfect Picture HD îmbogățește și dă culoare conținutului video.

Suita software va fi preinstalată pe anumite notebook-uri echipate cu APU-uri AMD Seria A. De asemenea, aceasta va putea fi descărcată de pe www.amd.com, începând de luna viitoare.

Performanțe Superioare

Efectuând optimizări pe arhitectura precedentă (“Trinity”) și îmbunătățind grafica, noua Serie A de APU-uri AMD prezintă performanțe mult sporite, împreună cu suport pentru cele mai noi tehnologii:

  • îmbunătățiri ale performanțelor vizuale și de procesare, comparativ cu generația precedentă APU-uri Seria A;
  • Tehnologia AMD Start Now pentru viteză de răspuns ridicată în cazul unei tablete;
  • Tehnologia AMD Turbo CORE, ce oferă și mai mult potențial față de generația precedentă, oferind și mai multă performanță la nevoie

Disponibilitate și Detalii Tehnice

Notebook-urile performante și cele tradiționale bazate pe Seria A de APU-uri se livrează în prezent, fiind disponibile începând de luna aceasta în regiuni selectate.

Noile variante desktop și low-voltage de APU-uri Seria A, vor fi anunțate și disponibile în prima jumătate a anului 2013.