HP prezinta noi solutii unificate wired si wireless care sa sustina o retea simpla, scalabila si securizata pe care se dezvolta initiative BYOD (Bring Your Own Device-foloseste propriul dispozitiv la birou), creand astfel noi oportunitati de castig pentru parteneri.

Aceste noi solutii si servicii includ singura solutie completa din industrie care suporta din ce in ce mai numeroasele initiative BYOD. Solutia livreaza platforme unificate de management si switching wired si wireless care creeaza o singura retea pentru conectivitate wired si wireless.

De asemenea, ofertele permit partenerilor sa foloseasca avantajele arhitecturii HP FlexNetwork pentru a sustine mai bine nevoile BYOD de baza ale clietilor prin intermediul unor functionalitati noi de introducere a unui dispozitiv in retea si de provizionare printr-o singura aplicatie de management si securitate automatizata prin tehnologie de retelistica software-defined (SDN), acestea fiind completate de servicii de conectivitate mobila.

Pana in 2016, doua treimi din forta de munca va detine telefoane inteligente, in timp ce 40 la suta din aceasta va fi mobila. Si totusi, infrastructura mai veche existenta astazi necesita doua retele separate si aplicatiii de management pentru conectivitate wired si wireless, ceea ce creste complexitatea operationala. In plus, aceste infrastructuri invechite nu sunt scalabile pentru a suporta mai multe dispozitive pe utilizare si nu au nivelul de securitate necesar pentru a proteja informatiile critice.

Potrivit Gartner, fiecare companie are nevoie de o pozitie clara in ceea ce priveste BYOD, iar programele formale BYOD sunt un fenomen care se dezvolta rapid datorita pietei inovatoare de dispozitive mobile.

Simplificarea administrarii BYOD

In 2012, dispozitivele angajatilor au reprezentat peste doua treimi din dispozitivele mobile folosite pentru accesarea aplicatiilor mobile de business. Ca urmare, IDC prevede ca IT-ul va trebui sa implementeze o abordare holistica a nevoilor BYOD.

Noile solutii HP BYOD optimizeaza experientele utilizatorilor finali atat pentru dispozitivele personale wired, cat si pentru cele wireless prin intermediul carora angajatii acceseaza reteaua, permitandu-le clientilor:

-Sa simplifice operatiunile si sa reduca costurile cu pana la 38 de procente prin eliminarea utilizarii a pana la 50 la suta dintre dispozitivele traditionale de accesare a retelei, inclusiv switch-uri si controller-e separate, in acelasi timp sustinand pana la 1.000 de dispozitive wireless prin switch-ul Unified/WLAN HP 830.

-Sa livreze conectare permanenta pentru utilizator prin eliminarea automata a timpului de inactivitate al retelei prin software-ul HP Wi-Fi Clear Connect oferit cu produsele WLAN ale HP.

-Sa implementeze cu usurinta administrare completa prin functionalitati BYOD de tip plug-and-play din HP Intelligent Management Center Smart Connect.

Scalarea retelei pentru a sustine BYOD pentru mediile cloud

Potrivit Gartner, scalabilitatea in cloud pentru aplicatii mobile va fi esentiala, pentru ca aceste aplicatii au cel mai mare numar de utilizatori concomitenti. Infrastructurile invechite nu pto oferi scalabilitatea necesara livrarii de acces unificat dinspre centrul de date catre retelele aditionale.

Noile solutii HP BYOD permit clientilor sa dubleze scalabilitatea retelei pe infrastructurile invechite, astfel incat:

-Sa creasca performanta retelei cu peste 100 la suta, crescand in acelasi timp viteza transferului de date cu pana la 45 la suta, prin noua serie de switch-uri HP 2920 cu OpenFlow.

-Sa imbunatateasca disponibilitatea retelei si sa diminueze costurile cu pana la 54 de procente, prin modului HP 10500/7500 Unified Wired-WLAN.

Securizarea retelei pentru BYOD in sediul principal si in subsidiare

-Pe masura ce utilizatorii continua sa-si aduca propriile dispozitive la birou, ei cresc expunerea la date si la vulnerabilitati ale aplicatiilor, necesitand astfel securizare automatizata in retea pentru a-si adauga dispozitivul la reteaua respectiva.

-Noile solutii HP BYOD adreseaza riscul la care sunt expuse datele si aplicatiile prin:

-Detectarea automata, in timp real, a amenintarilor, realizata prin aplicatia SDN HP Sentinel Security.

-Securizarea introducerii dispozitivului in sistem prin HP IMC User Access Manager, o platforma unica pentru identificarea utilizatorilor, aplicarea politicilor de acceptare si permiterea accesului securizat pentru dispozitivele personale ale angajatilor, monitorizand in acelasi tim sanatatea retelei.

Programele, promotiile si serviciile pentru partenerii HP deschid noi oportunitati pentru castig

HP a dezvoltat o varietate de servicii si programe care sa deschida noi oportunitati pentru partenerii de distributie din initiativele BYOD. Ca urmare, partenerii HP vor avea acces la resurse care sa le permita:

-Sa grabeasca obtinerea de noi oportunitati de castig prin simplificarea designului retelei clientului si procesele de validare pentru a obtine scalabilitatea, nivelul de securitate si de performanta cerute de BYOD, prin Serviciile de Design si Validare HP FlexNetwork.

-Sa stabileasca relatii permanente, strategice cu clientii prin serviciile HP Wireless LAN Lifecycle, care profita de avantajul oferit de experientele de succes cu LAN-urile ce asigura conectivitate in retea extrem de scalabila.

-Sa ofere solutii totale de finantare prin HP Financial Services pentru orice tip de hardware, software si servicii, astfel structurate incat sa raspunda nevoilor utilizatorilor.

-Sa extinda ofertele IT si de servicii cu un portofoliu complet de training-uri si certificari de retelistica, prin programul HP ExpertOne, prin care sunt disponibile cursuri personalizate, acces de la distant la laboratoare, invatare online sau acces la suport nelimitat de la o intreaga echipa de experti.

-Sa imbunatateasca comunicarea noilor solutii prin promotia HP Networking “Bring It On! We’re Ready for BYOD”, oferindu-le distribuitorilor un demo kit pentru HP 2920 care include switch-uri, materiale colaterale, training si alte materiale menite sa creasca nivelul de cunoastere a solutiilor in randul reseller-ilor.

Mai multe detalii despre solutiile HP Networking BYOD sunt disponibile pe www.hp.com/networking/byod.