RCS & RDS  a lansat  tehnologia 4G care este disponibilă în rețeaua Digi Mobil pentru utilizatorii din 12 orașe din țară: Arad, București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu și Timișoara, parțial, urmând că acoperirea de tip exterior în aceste orașe să fie finalizată în curând. Utilizatorii vor putea urmări acoperirea 4G pe site-ul companiei, începând de mâine.

În același timp, începând de astăzi, Digi Mobil va oferi standard pentru abonamentele Optim Nelimitat, fără modificări de tarife, un trafic total de date mobile de 15 GB pe lună, astfel:  până la 5 GB pe lună vor putea fi consumați în rețea 3G Digi Mobil, restul traficului utilizat putând fi consumat integral în rețeaua 4G Digi Mobil (până la totalul de 15 GB pe lună).

Clienții Digi Mobil care au optat pentru unul dintre abonamentele din gamă Complet 2, 3, 5 sau Optim 2, 3, 5 beneficiază, de asemenea, de viteză 4G dacă au un terminal compatibil. Traficul inclus în abonamentul contractat poate fi consumat atât în rețeaua 3G, cât și 4G, fără costuri suplimentare.

Utilizatorii pot achiziționa, începând de astăzi, echipamente compatibile Digi Mobil 4G (LTE TDD în bandă 38 LTE TD 2600) din gamă de telefoane a producătorilor Allview (Allview E3 Living, Allview P5 Energy, Allview E4 Lite, Allview E4, Allview X2 Soul Pro), Philips (Philips S396, Philips V526) și HTC (HTC One M9). Echipamentele pot fi achiziționate cu plată integrală sau în rațe, fără dobândă.

„Astăzi am mai făcut un pas important în evoluția rețelei Digi Mobil, oferindu-le clienților noștri servicii 4G. Vom continua să investim semnificativ  în dezvoltarea rețelei, atât în creșteri de viteză, cât şi în acoperire, astfel încât să răspundem nevoii de trafic de date mobile care este din ce în ce mai mare pentru utilizatorii noștri. Clienții Digi Mobil vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descărca aplicaţii, muzică, iar streaming-ul video şi încărcarea fișierelor de dimensiuni mari se vor realiza într-un mod mult mai rapid.” a declarat Valentin Popoviciu, Vicepreședinte RCS & RDS.

Pentru a beneficia de vitezele 4G, utilizatorii trebuie să îşi activeze serviciul direct de pe telefonul mobil, tastând *111# (gratuit), din ContulmeuDigi sau telefonic la *777.