Pentru a sărbători lansarea noii generații de procesoare AMD Performance Mobile APU 2014 create pentru computere ultra-subțiri cu performanțe ridicate, AMD a lansat ieri la limita atmosferei terestre noul APU (Accelerated Processing Unit) dedicat laptop-urilor pentru entuziaști (nume de cod “Kaveri”), extinzând simbolic mediul de lucru pentru dispozitivele mobile. Noul APU marchează debutul funcțiilor Heterogeneous System Architecture (HSA) și a suportului Mantle pentru jocuri în piața  dispozitivelor mobile, fiind cele mai avansate produse din punct de vedere tehnologic lansate de AMD până la această dată.

Moosburg, Germania, lângă Munchen, a fost punctul de plecare pentru balonul AMD umplut cu heliu, de 2 metri diametru, de care a fost atașat noul APU AMD A-Series pentru notebook-uri, ce a atins altitudinea de 36,240 metri după care a revenit ușor pe Pământ după o oră și 47 de minute de “zbor”. Balonul a purtat o încărcătură secundară ce a constat într-un sistem GPS și camere HD, pentru a înregistra călătoria și a localiza balonul.

“După succesul înregistrat de familia de procesoare  AMD A-Series APU (nume de cod: “Kaveri”) în canalul de distribuție din regiunea EMEA, suntem mandri să livrăm funcționalități cum ar fi heterogeneous system architecture (HSA) și suportul Mantle pentru jocuri în zona PC-urilor de mici dimensiuni.” a spus Mario Silveira, directorul diviziei de vânzări consumer AMD  EMEA.

Pe drumul de întoarcere pe Pământ la aproximativ 28 km  de punctul de plecare, echipele AMD și Acer au recuperat camerele HD, iar cu ajutorul puternicului Acer Aspire E5-551G cu procesor AMD au creat un film de 90 de secunde ce conține incredibila călătorie a procesorului.