Dev Talks este un proiect dedicat profesionistilor si a celor pasionati de domeniul IT. Scopul Dev Talks este de a aduce fata in fata 350 de developeri & profesionisti IT si, in acelasi timp, de a prezenta ultimele tendinte din zonele web, online, cloud computing si big data. Evenimentul va avea loc saptamana viitoare, pe 11 iunie, la Radisson Blu, iar cei care doresc sa se inscrie pot accesa site-ul http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/devtalks

In cadrul evenimentului, participantii vor avea posibilitatea sa discute cu reprezentatii IBM, Luxoft, Oracle, Autodesk, Star Storage, MavenHut, XL Team, IMWorld, Brainspotting, pot testa tehnologiile 3D printing Enevo Group, augmented reality, Google Glasses, suprafete multi-touch Inovi si vor avea o zona de networking unde pot genera discutii valoroase cu persoane din acelasi domeniu.

“Google Glasses prezinta, in acest moment, un caracter de intruziune foarte ridicat in viata de zi cu zi. La inceput oamenii sunt curiosi, insa dupa ce realizeaza faptul ca le poate fi lezata viata privata, devin refractari. Personal, consider ca trebuie definite norme sociale si reguli foarte clare. De exemplu, sa ii ridici la 30%, exact cum ai proceda cu ochelarii de soare, când vrei ca cineva sa iti vada ochii. Acest gest ofera incredere interlocutorului si ajuta la dezvoltarea unor conversatii deschise” – Dan Romescu, President of Augmented Citizen Foundation, Founder DroidCon.

Agenda evenimentului este alcatuita din 4 sesiuni, fiecare fiind dedicata uneia dintre zonele: Web, Mobile, Cloud Computing si Big Data. Cateva dintre subiectele abordate in cadrul sesiunilor din acest an sunt:

“The Web is Dead. Long live the Web!”;

“One bug per month”;

“Big Data, now or never”;

“Cloud API”;

“Yes, you need Agile architecture”;

“Mobile Wars:iOS, Android & Windows”

In calitate de partener al evenimentului, Hipo.ro ofera 100 de invitatii gratuite la DevTalks. Cei care vor sa participe se pot inscrie pe www.hipo.ro, la sectiunea dedicata proiectului pana marti, 10 iunie.

“Am acceptat invitatia din cadrul Dev Talks pentru ca am convingerea ca prezentarea pe care o voi sustine va oferi o perspectiva importanta si putin diferita asupra domeniului. Va fi o trecere in revista a tehnicilor noi de agile adoptate de-a lungul anilor si cum le-am modificat pentru a se potrivi perfect echipei noastre si a proiectului de stocare a datelor la Syneto. Prezentarea se va concentra si pe lucrurile pe care le invatam si calitatea pe care o obtinem in urma acestor actiuni” – Patkos Csaba, Agile Software Developer, Syneto.

“Particip la Dev Talks 2014 pentru faptul ca este o conferinta cu si despre developeri in care exista posibilitatea sa intalnesc oameni interesati de aceleasi domenii ca si mine: mobile, HTML5, mobile games, start-ups. Developerii sunt niste oameni axati pe notiuni concrete, nu m-ar fi interesat daca ar fi fost o conferinta despre discutii si trenduri” – Serban Ghita, Senior Software Developer, Avangate.

Mai multe detalii despre eveniment si agenda acestuia pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau in sectiunea dedicata proiectului pe www.hipo.ro

Partenerii media care sustin proiectul Dev Talks sunt: T&T Tehnica si Tehnologie, 9AM, ARIES, TechCafe, RegieLive, ComputerWorld, Agora, Doing Business, Catalog Cursuri, HIT, PC World, IT Channel, PlayTech.ro, Zelist Monitor, Cariere, Business Review, HotNews, Today Software Magazine, Soft Lead, Business24, Ziare.com, Comunicate de presa.ro, TechCover, Eurocloud si Dev Academy.