Eforturile de dezvoltare accelerată a Symantec vizează astăzi una dintre cele mai mari provocări din domeniul IT: securizarea dispozitivelor mobile. Symantec îşi îmbunătățește soluția de management al dispozitivelor mobile utilizate în cadrul companiilor, reunind tehnologii relevante, necesare pentru a crește productivitatea și a proteja informațiile existente în dispozitive mobile și aplicații, creând o soluție de securitate care permite companiilor să folosească dispozitivele mobile cu mai multă încredere.

“Symantec este prima companie care integrează managementul dispozitivelor mobile, aplicațiile software, protecția împotriva amenințărilor, clientul de email și aplicațiile de tip browser într-o soluție unică de management al rețelei mobile utilizate de companii”, a declarat Amit Mital, Chief Technology Officer Symantec. “Pedigree-ul nostru în industria de securitate, informaţiile cheie unice, precum și capacitatea inegalabilă de a oferi soluții complete ne-au asigurat un loc aparte pe piață. Replicăm aceste atribute și în tehnologia mobilă, pentru ca toți clienții noștri să poată pune la dispoziția angajaților dispozitivele de care au nevoie pentru a rămâne productivi, asigurându-se totodată că dispun de soluția potrivită de securizare a informației esențiale. ”

Securizarea datelor din rețelele de comunicații mobile reprezintă astăzi o provocare  IT complexă, care vizează dispozitivele mobile, mediul cloud și transferul de date. Noile capabilități ale tehnologiei mobile prezintă riscuri ridicate referitoare la scurgerea de date, programele Malware, accesul neautorizat și pierderea dispozitivelor mobile.

Eforturile de dezoltare accelerată ale Symantec s-au axat pe securizarea accesului la aplicații mobile, conținut și dispozitive, precum și pe îmbunătăţirea capacității de management al accesului, politicilor de criptare și prevenirii pierderilor de date. Eforturile de dezvoltare au adus imbunătățiri substanțiale pentru protejarea serviciului de e-mail de tip business, una dintre aplicațiile pentru dispozitive mobile adoptate la scară foarte largă.

Cele mai importante îmbunătățiri pentru tehnologia mobilă

Symantec a dezvoltat o serie de îmbunătățiri de securitate și productivitate, după cum urmează:

  • · Norton Mobile Security Integration: Integrarea  App Center şi Norton Mobile Security produce capabilități inegalabile în ceea ce privește soluțiile de management al echipamentelor mobile. Integrarea celor doua instrumente a condus la o singură consolă care asigură mai multă rezistență în fața virușilor și protejează utilizatorii Android de malware-ul mobil, riscurile legate de confidențialitate și website-urile frauduloase.
  • · Symantec Sealed Program: Tehnologia Symantec de „împachetare” a aplicațiilor ajută clienții să gestioneze cu ușurință un ecosistem de aplicații dezvoltate de terți, precum și aplicații specializate pentru companii, într-un spațiu de lucru unic și securizat pentru utilizatorii finali din mediul corporatist.
  • · Norton Mobile Insight: Un instrument, proprietate intelectuală, care procesează 10.000 de aplicații noi într-un interval de 24 de ore, oferind o analiză dinamică pentru aplicații din peste 200 de magazine de aplicaţii, cu scopul de a determina riscuri potențiale de securitate și confidențialitate, dar și posibile amenințări de comportament invaziv.
  • · Email Gateway: Lansat ca fiind o caracteristică în cadrul App Center 4.4, Email Getaway asigură o zonă de siguranţă între dispozitivele mobile și tehnologia de sincronizare Exchange Active Sync (EAS) de pe serverele de email. Prin menținerea independenței față de infrastructura de e-mail EAS, Email Gateway împiedică accesul neautorizat, malware și atacuri informatice în sistemele de e-mail ale companiilor.
  • · Secure App Proxy: Disponibil de asemenea în App Center 4.4, Secure App Proxy asigură acces granular și securizat la nivel de aplicație individuală către resursele din rețeaua internă a companiei. Acest lucru le permite administratorilor să extindă accesul la informațiile din interiorul organizației care se regăsesc în spatele firewall-urilor, fără a fi nevoie la nivel de dispozitive mobile de o conexiune VPN sau control prin intermediul unei soluții de tip MDM.
  • · Partner API: Disponibil în versiunea actualizată a App Center 4.4, API permite partenerilor externi (integratori de sisteme, operatori de telecomunicații, furnizori de servicii) integrarea capabilităților mobile a App Center în cadrul unei infrastructuri IT existente sau în cadrul unor aplicații dezvoltate de terţi.
  • · Autentificări securizate simplificate pentru utilizatori: Tehnologia Symantec Push Authentification pentru serviciul de validare și protejare a identităților (Symantec Validation and ID Protection – VIP Service) înlătură necesitatea de a introduce manual un cod PIN în momentul accesării unui cont prin conexiune VPN. Utilizatorii au posibilitatea de a face click pe comanda „permite acces”, iar clientul de VPN îi va autentifica în mod automat.
  • · Norton Spot: Această aplicație beta furnizează informații în legătură cu potențiale amenințări la adresa aplicațiilor Android înainte ca utilizatorii să descarce aceste aplicații din Google Play. Nici un alt furnizor de pe piață nu oferă această abilitate unică.

Privind în perspectivă

Productivitatea email-ului va rămâne o prioritate pentru organizații. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, Symantec a achiziţionat recent NitroDesk și va integra această aplicație de email pentru dispozitive mobile în cadrul rețelei proprii de aplicații, management al dispozitivelor, protejare împotriva amenințărilor, prevenire a pierderilor de date, autentificare și gestionare a identităților online, pentru a ajuta utilizatorii să beneficieze de o soluție unică de îmbunătățire a colaborării de business și productivităţii atunci când nu se afla la birou (out-of-office). Suplimentar, Symantec anticipează în următoarele luni un val de noutăți în materie de inovații în industria comunicaţiilor mobile, care vor oferi utilizatorilor productivitate și securitate sporită.