AMD a lansat noua gamă de procesoare Opteron pentru servere. AMD propune noile procesoare Opteron 3200, acestea având câteva caracteristici deosebite în comparație cu gamele similare de procesoare pentru servere propuse de competitori.

Procesoarele Opteron 3200 au un cost cu aproximativ 48% mai redus și o creștere cu 60%  a performanței pentru fiecare dolar investit în unitatea de procesare. De asemenea, a fost integrat suportul pentru sistemele de operare enterprise și tehnologia ECC.

Noua gamă de procesoare pentru servere AMD este optimizată pentru a oferi un suport eficient pentru Cloud Computing, virtualizare și HPC (High Performance Computing).

Gama Opteron 3200 oferă performanțe de procesare de până la 3,7 GHZ prin tehnologia unică oferită de AMD – Turbo Core Tehnology,  fiind oferit suport de la 4 până la 8 core-uri.

Gama include trei variante de procesor: AMD Opteron 3250 (4 core-uri, 2,7 GHZ), AMD Opteron 3260  (4 core-uri și o frecvență de până la 3.7 GHZ) și AMD Opteron 3280 (8 core-uri și o frecvență de până la 3,7 GHZ).

În comparație cu procesoarele Intel XEON E3-12xxL , seria AMD Opteron 3200 are un cost de achiziție semnificativ mai mic și un nivel mai ridicat de performanță.