Camera de Comerţ Americană în Romania (AmCham Romania) continuă seria de evenimente de promovare a exportului de servicii profesionale IT (Knowledge-Based Export Services – KBES) în cadrul Universităţilor din România.

Următorul eveniment din seria Join the New Economy este organizat în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Braşov în data de 18 aprilie 2013.

Cu acest prilej membrii AmCham Romania, promotori ai KBES în România, vor prezenta programul şi vor explica studenţilor interesaţi oportunităţile oferite de industria IT în România. Prezentările vor curpinde informaţii referitoare la importanţa exportului de servicii bazate pe cunoaştere şi al stagiilor de practică şi locurilor de muncă oferite de aceste companii, cu accent pe cerinţele pe care studenţii trebuie să le aibă în vedere în definitivarea pregătirii lor academice.

În cadrul acestui eveniment vor susţine prezentări  reprezentanţi ai următoarelor companii: Computer Generated Solutions, Freescale, Hewlett-Packard, IBM Romania şi Intel.

Obiectivele programului KBES, o iniţiativă a AmCham, sunt poziţionarea României drept unul dintre cele mai importante centre IT din regiunea EMEA, alinierea profesioniştilor, sindicatelor, şi sectorului public şi privat din acest domeniu în realizarea acestui obiectiv, formarea de angajaţi înalt calificaţi tehnic care pot contribui la dezvoltarea economiei locale şi globale; furnizarea de soluţii practice şi definirea oportunităţilor de colaborare intersectoriale în domeniul IT, în vederea creşterii calităţii şi productivităţii.

AmCham Romania a organizat evenimente similare în cursul anului 2012 în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Matematică și Informatică din București, Universitatea Politehnică București, Universitatea Babeș Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.