Compania Amadeus România vorbește despre colaborarea sa cu Departamentul de Geografie din Iași, începută în anul 2011, având ca rezultat implementarea unui curs de utilizare a funcționalităților de bază ale sistemului Amadeus pentru masteranzii de la programul de master “Turism și Dezvoltare Regională”. Soluția software aleasă de Facultatea de Geografie și Geologie din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași pentru derularea cursului a fost Amadeus Global Distribution System (GDS).  De asemenea, Amadeus a oferit Universității Alexandru Ioan Cuza  accesul la platformele  Amadeus e-Learning (soluția Amadeus de învățare online) și Skilling (soluția dedicata practicii, ce redă fidel informațiile și modul de lucru în sistemul Amadeus).

Robert Komartin, General Manager – Amadeus România, a declarat:Amadeus va continua să extindă angajamentul său de a oferi generației următoare de profesioniști în turism, accesul la resurse educaționale de calitate, experiență hands-on și accesul la tehnologii de călătorie avansate. Prin colaborarea cu instituții de învățământ reprezentative, obiectivul nostru este de a oferi studenților cunoștințele și resursele de care au nevoie pentru a satisface nevoile unei industrii de travel aflată în continuă transformare.”

Cursul practic de introducere în utilizarea funcționalităților de bază ale sistemului Amadeus, bazat pe soluția Amadeus GDS, este obligatoriu în curricula masterului Turism și Dezvoltare Regională (specializarea Turism).

Lector Univ. Dr. Mihai Bulai, din cadrul Facultății de Geografie și Geologie, a declarat: “Cursul de utilizare a funcționalităților de bază ale sistemului Amadeus răstoarnă în totalitate percepția studenților  potrivit căreia ceea ce se studiază în facultate, nu se va regăsi  la viitorul loc  de muncă. Toți cei care finalizează cursul simt că acesta a răspuns unei cerințe concrete a pieței muncii.”

Masteranzii dobândesc abilități în domeniul tehnologiei informației într-o zonă foarte utilă în dezvoltarea carierei într-o agenție de turism. Este vorba de limbajul specific soluțiilor Amadeus, limbaj care asigură o eficiență foarte mare în activități precum rezervările și emiterea biletelor de avion. De asemenea, cursul este susținut integral în limba engleză (atât în ceea ce privește componenta de e-learning, cât și prelegerile), acest lucru permițându-le masteranzilor să învețe limbajul specific utilizat pe zona de travel  și în transportul aerian.

Lector Univ. Dr. Mihai Bulai, din cadrul Facultății de Geografie și Geologie, a declarat, de asemenea: “Apreciem foarte mult deschiderea companiei Amadeus, care ne-a oferit suport complet în implementarea soluției GDS în cadrul cursului de ticketing. De asemenea, specialiștii de la Amadeus vor participa nemijlocit la Iași, cel puțin o dată pe an, la realizarea unui curs recapitulativ, organizarea și  susținerea (la cerere) de către masteranzi a examenului de certificare Amadeus. Certificarea Amadeus este internațională și le oferă celor care o obțin noi oportunități pe piața muncii.”