Phoenix International Services, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de reciclare a deșeurilor metalice pentru industria siderurgică din întreaga lume se aliniază companiilor care își controlează activitatea prin Sage X3. Este soluția de software care permite controlul afacerilor de la distanță.

Sage X3 este o soluție care gestionează operațiunile clienților din grupul Sage la nivel mondial, clienți care se confruntă cu diverse probleme în filialele lor multinaționale. De mai bine de zece ani, Sage X3 răspunde complet nevoilor companiilor din diverse arii, cum ar fi industria, distribuția și serviciile. 5.100 de clienți din o sută de țări din întreaga lume au ales Sage X3 pentru a-și gestiona managementul la nivel internațional într-un mod rapid, simplu și flexibil. Sage X3 are un browser familiar și poate fi accesat de pe orice telefon mobil.

Fondată în 2006, Phoenix International Services s-a dezvoltat rapid, pornind de la o singură filială în Statele Unite ale Americii și ajungând astăzi la 30 de filiale în șapte țări (SUA, Franța, Belgia, Polonia, Romania, Slovacia și de curând în Brazilia). Dotată inițial cu un software compatibil cu Sage, compania a achiziționat în 2012 un grup industrial de origine franceză, având în vedere faptul că avea deja o rețea de zece filiale în SUA. Pentru a face față volumului de activitate a serviciilor de contabilitate și raportare, compania a decis să-și schimbe sistemul de software, iar tot procesul a durat șase luni. Având în vedere timpul îndelungat necesar implementării, reprezentanții companiei s-au gândit să găsească o soluție mult mai bună și mult mai ușor de implementat.

 “Această achiziție a fost elementul care a declanșat ideea noastră de a avea o soluție de business management mult mai eficientă. Soluția pe care o aveam nu putea să facă însă față tuturor datelor pe care le avem în cele 30 de filiale și adoptarea unor soluții diferite ar fi făcut și mai complicată gestionarea afacerilor noastre. Așadar, am căutat o soluție capabilă să faciliteze modul nostru de raportare. Aceasta trebuia să fie în tandem cu extinderea noastră la nivel mondial, în mai multe filiale, în mai multe țări cu diverse reglementări legislative”, a explicat Bart Venesoen, International Controller, Phoenix International Services.

“Auzisem de Sage. Alegerea soluției Sage X3 a fost una logică având în vedere faptul că se poate implementa mai rapid decât alte sisteme similare”, a mai spus Bart Venesoen.

Sage X3 este o soluție de gestionare a companiei adaptată nevoilor industriilor

Activitatea industrială pe care o desfășoară Phoenix International Services implică mai multe constrângeri, cum ar fi viteza de implementare și controlul costurilor materiale.

“De foarte multe ori, atunci când câștigăm un nou client, avem la dispoziție doar câteva săptămâni pentru a deveni operaționali, ceea ce înseamnă o perioadă extrem de scurtă pentru ca departamentul financiar să se adapteze. Dar această provocare este foarte bine dezvoltată de Sage X3, care face ca toată implementarea să fie mult mai rapidă”, subliniază Bart Venesoen. “O altă caracteristică a activității noastre este aceea că avem în gestiune o gamă vastă de echipamente grele la care trebuie livrăm un cost pentru fiecare componentă în parte. Acest lucru va fi în sfârșit posibil datorită bazei de date generată de soluția software Sage X3”.

 

 

Cicluri de implementare reduse de la două luni, la două săptămâni cu Sage X3

Sage X3 este o aplicație folosită deja în șase din cele șapte țări în care Phoenix Services International are filiale și urmează să o implementăm în curând și în ultimul stat.

“Sage X3 ne permite nu doar să controlăm contabilitatea în cadrul grupului, ci și contabilitatea la nivel local, în conformitate cu reglementările legislative din fiecare zonă în parte. Acest lucru este realizat cu succes deoarece contabilitatea pe conturile noastre este realizată acum în două săptămâni și nu în două luni cum se întâmpla până în prezent”, afirmă Bart Venesoen.

 “În ziua de astăzi, companiile caută  soluții capabile să-și mărească performanța, să le ofere flexibilitatea necesară pentru a-și gestiona în mod eficient activitatea și care să sprijine creșterea lor la nivel internațional”, a precizat Isabelle Saint-Martin, director de marketing în cadrul Sage. “Sage X3 este o soluție software de business management care răspunde nevoilor companiilor din zona industrială, cum este și Phoenix International Services”.

Pentru mai multe informații, vizualizați interviul video cu Bart Venesoen, International Controller de Phoenix International Services: http://bit.ly/Phoenix-testimonial