Amadeus și Microsoft au anunțat un parteneriat strategic global care va valorifica tehnologia cloud în scopul inovării și explorării de noi produse și soluții și pentru a crea experiențe de călătorie mai plăcute în viitor.

Parteneriatul va combina platformele cloud sigure și de încredere și tehnologiile de vârf de lucru colaborativ de nivel enterprise oferite de Microsoft cu expertiza dovedită și inovația Amadeus în tehnologiile din domeniul turismului.

Amadeus și Microsoft vor lucra împreună în trei domenii clare:

  • Încurajarea colaborării în întreaga industrie a turismului pentru a crea noi servicii hiper-personalizate și oferte adaptate nevoilor unice ale ecosistemului de călătorie.
  • Concentrare pe inovarea comună și dezvoltarea de produse, aducând împreună expertiza și capacități de dezvoltare agile pentru a imagina, proiecta și livra soluții de turism de ultimă generație, oferind experiențe mai relevante și sofisticate pentru utilizatorii finali. Acest lucru va însemna, de asemenea, strategii coordonate de intrare pe piață care valorifică amprenta și capacitățile respective ale Amadeus și ale Microsoft.
  • Accelerarea mutării platformei tehnice a lui Amadeus în cloud-ul public, valorificând bazele tehnologiei Microsoft Azure pentru o agilitate și o rezistență superioară. La rândul său, aceasta va permite implementarea în numeroasele regiuni ale Azure pentru operațiuni optimizate la nivel mondial. Microsoft va deveni furnizorul cloud preferat de Amadeus.

Inovație comună

Echipele comune ale Microsoft și Amadeus vor colabora pentru a permite livrarea mai rapidă a noilor soluții bazate pe cloud, ducând la experiențe de călătorie mai facile, de exemplu pentru companiile aeriene și în sectorul ospitalității. Ambele companii vor valorifica întreaga valoare a soluțiilor Azure și Microsoft (Microsoft Teams, Microsoft 365, Dynamics 365 și Microsoft Power Platform) pentru a oferi experiențe mai puternice și mai sofisticate pentru utilizatorii finali și pentru a crea soluții personalizate adaptate nevoilor precise ale industriei turismului. Se așteaptă ca eforturile inițiale să se concentreze pe stabilirea unor călătorii de afaceri mai integrate și să permită o colaborare mai strânsă între autoritățile de turism și cele din domeniul sanitar.

„Progresele în tehnologia digitală redefinesc rapid fiecare aspect al muncii și al vieții, inclusiv modul în care călătorim”, a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft. „Împreună cu Amadeus, vom folosi puterea Azure și capabilitățile sale de AI pentru a crea noi experiențe pentru călătorii din întreaga lume și pentru a redefini în viitor industria de turism.”

„Puterea Amadeus este dată de oamenii noștri și de istoria noastră în depășirea permanentă a limitelor tehnologiilor de turism, oferind clienților noștri modalități mai bune și tot mai inovatoare de a-și atinge obiectivele. Din experiența noastră îndelungată cu tehnologia cloud, suntem convinși că este arhitectura de sisteme potrivită pentru a ne îndeplini acest angajament continuu și că Microsoft este partenerul potrivit pentru a ne ajuta să ne atingem obiectivele împreună. Aceasta include posibilitatea de a explora, proiecta și dezvolta noi soluții care să profite din plin de tehnologia cloud”, a declarat Luis Maroto, CEO Amadeus.

Amadeus își accelerează migrarea la cloud-ul public

Amadeus își va accelera acum călătoria către cloud-ul public cu Microsoft. „Cloud-ul a făcut mult timp parte din strategia Amadeus: am fost prima companie din industria turismului care a funcționat în întregime pe sisteme deschise în urma dezafectării mainframe-urilor din centrul nostru de date în 2017”, a spus Christophe Bousquet, CTO al Amadeus.

„Tehnologia de cloud public a evoluat astfel încât să poată oferi acum un nivel de servicii îmbunătățit decât era posibil până acum prin infrastructura noastră privată”, a continuat Denis Lacroix, SVP, Programul de transformare în cloud al Amadeus.

Trecând la cloud-ul public, Amadeus va obține o flexibilitate sporită pentru a-și scala capacitatea operațională sau pentru a o ajusta după cum este necesar, având în vedere condițiile de piață și cererile. Amadeus se așteaptă, de asemenea, să îmbunătățească reziliența soluțiilor și serviciilor sale către clienți și să facă o schimbare în furnizarea de noi tehnologii, sporind în același timp securitatea sistemelor și a datelor.

Sursa: Microsoft