Amadeus anunță extinderea activității sale în domeniul aplicațiilor IT pentru aeroporturi, prin achiziția companiei Air-Transport IT Services, Inc. (AirIT)

  • Integrarea furnizorului american de soluții IT va permite grupului Amadeus să-și extindă prezența  pe cea mai mare piață de soluții IT pentru aeroporturi
  • Soluțiile AirIT sunt utilizate de 30 dintre primele 50 cele mai mari aeroporturi din Statele Unite ale Americii

Amadeus IT Holding, lider în furnizarea de soluții de tehnologie și de distribuție pentru industria de turism, își extinde operațiunile în America de Nord odată cu achiziția companiei AirIT (anterior deținută în întregime de Fraport AG). Este a doua achiziție a unui jucător renumiț din industria aplicațiilor IT pentru aeroporturi, efectuată de compania Amadeus, în ultimele 15 luni.

Prin această achiziție, Amadeus își extinde în mod semnificativ prezența și capacitățile de a servi piața nord-americană, o regiune cheie pentru sectorul IT pentru aeroporturi. Soluțiile AirIT sunt utilizate de 30 dintre primele 50 cele mai mari aeroporturi din SUA, inclusiv Atlanta, Dallas, Los Angeles, Miami, și Charlotte. AirIT completează astfel în mod excepțional afacerile Amadeus, ce cuprind în prezent o bază de clienți puternică, incluzând mai mult de 115 de companii aeriene și 120 de aeroporturi din întreaga lume, predominant în SUA, Canada, și Caraibe.

Aeroporturile caută, adesea, sisteme de gestionare a proprietăților și a veniturilor lor, în completarea sistemelor de management al activităților aeroportuare. Prin urmare, această achiziţie va permite companiei  Amadeus să fie mai receptivă la nevoile clienţilor, prin combinarea soluțiilor sale de gestionare a operațiunilor aeroportuare cu portofoliul AirIT PROPworks®, o soluție scalabilă, extrem de ușor de configurat, de gestionare a veniturilor pentru aeroporturi de toate dimensiunile, care permite managementul contractelor, facturilor, vânzărilor, al chiriașilor și multe altele. PROPworks® este deja folosit de patru dintre cele mai mari aeroporturi din Statele Unite ale Americii.

John Jarrell,  Head of Airport IT Amadeus, a declarat: “Având în vedere ritmul accelerat de dezvoltare preconizat pentru următorii ani, piața nord-americană, care este deja cea mai mare piaţă pentru aplicații IT pentru aeroporturi din lume, va reprezenta o oportunitate de creștere enormă. Prin această achiziţie, Amadeus dorește accelerarea extinderii operațiunilor sale în regiune, câștigând atât o bază de clienți solidă, cât  și o echipă foarte experimentată, pentru a oferi soluții inovatoare pentru clienți.”

Betros Wakim, CEO al AIRIT, a declarat: “Așteptăm cu nerăbdare să ne alăturăm echipei Amadeus, întrucât împărtășim o cultură similară a inovării. Acest fapt este exemplificat și de soluțiile noastre de gestionare a operațiunilor din aeroporturi. Atât soluția Amadeus Airport Common Use cât și platforma AirIT EASE demonstrează o abordare definitorie pentru industria aeroportuară modernă, și anume aceea de a oferi utilizarea în comun a resurselor IT. Există, în mod clar, sinergii dinamice între cele două companii, care vor spori și mai mult capacitatea noastră de a oferi soluţii complete, end-to-end, clienților noștri, la nivel global. Avînd în vedere ofertele noastre combinate, expertiza și infrastructura de care dispunem, credem că vom putea să ne servim mai bine clienții.”

Ca urmare a tranzacției aproximativ 70 de angajaţi, inclusiv echipa de management AirIT, vor deveni parte din echipa Amadeus IT Airport.