Amadeus a achiziționat Navitaire, companie care oferă soluții tehnologice și de afaceri pentru industria de transport aerian, deținută în totalitate de către Accenture, pentru suma de 830 millioane USD.

Navitaire, care se axează pe segmentele low-cost și hibrid ale industriei de transport aerian, are mai mult de 50 de clienți la nivel mondial și asigură soluții de management în domenii precum rezervări, servicii auxiliare, loialitate, managementul și contabilitatea veniturilor, dar și business intelligence.

Adăugarea portofoliului Navitaire de produse și soluții pentru segmentul low-cost va completa suita Amadeus Altéa adresată transportatorilor full-service, oferind companiei posibilitatea de a servi un grup mai larg de companii aeriene. Amadeus intenționează să promoveze și să vândă separat cele două portofolii de produse și va continua să investească în ambele platforme, oferind servicii și funcționalități mai multor tipuri de transportatori. Amadeus consideră astfel că va putea oferi o conectivitate mai mare între diferiți operatori de transport, parte a aceleiași companii aeriene sau alianțe.

Luis Maroto, Președinte și CEO al Amadeus, a declarat:Integrând experiența, know-how-ul deținut, baza de clienți și vastul portofoliu de produse al Navitaire vom realiza un pas important pentru Amadeus în zona transportatorilor low-cost și hibrizi. Companiile aeriene de toate tipurile și mărimile se confruntă cu o concurență de piață din  ce în ce mai puternică, luptând pentru a servi călători din ce în ce mai exigenți. Această tranzacție ne va oferi capacitatea de a asigura tuturor companiilor aeriene tehnologia care să le permită să obțină noi venituri și să țină costurile sub control.

Navitaire are o bună istorie în ceea ce privește veniturile obținute, profitabilitatea și cash-flow-ul generat. Ca parte a achiziției, aproximativ 550 de angajați, inclusiv echipa de management a Navitaire, vor fi transferați la Amadeus. Amadeus și Accenture se așteaptă să finalizeze tranzacția de achiziționare a Navitaire în al patrulea trimestru al anului calendaristic 2015, în urma primirii aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare. Amadeus se așteaptă ca achiziția să aibă un impact minim asupra performanței sale financiare, în 2015.

Printr-un acord separat, Accenture și Amadeus vor forma o alianță ce ar urma să sprijine companii aeriene de top în procesul de transformare digitală ce are loc în industrie, ajutându-le să își îmbunătățească eficiența operațiunilor la nivel global. Alianța va combina soluțiile și experiența Amadeus și Navitaire cu expertiza Accenture în domeniul aviatic și capacitățile sale globale în domenii precum tehnologie, analytics, cloud, mobilitate și operațiuni.

În cadrul acestui acord, Accenture va fi desemnat drept “partener strategic” al Amadeus în domeniul serviciilor IT dedicate companiilor aeriene, pentru consultanță de management, consultanță de tehnologie, integrare de sisteme, business process outsourcing (BPO) și servicii digitale, completând serviciile de consultanță și digitale oferite de Amadeus.

Accenture și Amadeus au fost de acord, de asemenea, să încheie un al treilea acord, prin care Accenture va oferi Amadeus servicii de outsourcing în domeniul infrastructurii, aplicații și servicii de cercetare-dezvoltare. Eric Schaeffer, Senior Managing Director, Accenture a declarat:Industria de turism este o piață strategică pentru Accenture, și vom continua să îmbunătățim practicile noastre în acest domeniu. Combinația de produse și soluții de la Accenture, Amadeus și Navitaire va crea o ofertă unică pe piață, pe care niciun alt furnizor nu o oferă în prezent. Suntem, de asemenea, încântați să folosim experiența noastră în industria aeriană și expertiza noastră în tehnologie pentru a oferi către Amadeus servicii de externalizare și cercetare-dezvoltare (R&D).”

David P. Evans, CEO Navitaire, a spus:Anunțul de astăzi marchează un nou capitol pentru Navitaire, ce ne va permite să accelerăm și să aprofundăm ofertele noastre către industrie. Clienții noștri vor beneficia de un acces mai mare la soluțiile Amadeus pentru a-și susține creșterea economică. În același timp, aceștia vor continua să beneficieze de experiența și capacitățile Accenture, ca urmare a alianței Accenture-Amadeus.”