În luna noiembrie, tinerii pasionaţi de antreprenoriat pot pune bazele propriei afaceri în 54 de ore la Startup Weekend România. Evenimentul va avea loc în Bucureşti între 22 şi 24 noiembrie şi va aduce împreună peste 80 de participanţi şi mentori, antreprenori şi investitori din întreaga lume. Înscrierile se realizează online pe site-ul evenimentului http://romania.startupweekend.org

Startup Weekend este o mişcare globală şi cea mai importantă comunitate de antreprenori pasionaţi, până în prezent fiind organizate peste 400 de evenimente similare în 100 de ţări din lume. Toate evenimentele urmăresc acelaşi model: orice participant îşi poate prezenta propria idee de afaceri şi primeşte feedback de la audienţă. Echipele se formează organic în jurul ideilor de afaceri care primesc cele mai multe voturi. În cele 54 de ore care urmează, concurenţii explorează modelul de business, dezvoltă un produs minim viabil şi îl validează cu piaţa. La final, aceştia prezintă propriile concepte în faţa unui juriu format din antreprenori şi investitori consacraţi şi au şansa de a primi feedback constructiv.

Evenimentul debutează vineri, 22 noiembrie, cu prezentările a doi invitaţi speciali care vor împărtăşi lecţii din propriile experienţe şi continuă cu prezentarea ideilor de afaceri ale participanţilor. Fiecare participant are dreptul la un număr de voturi pe care le poate exprima în funcţie de preferinţele proprii, iar echipele se vor forma în jurul ideilor cele mai apreciate de către public.

Sâmbătă, 23 noiembrie, echipele încep să lucreze împreună pentru dezvoltarea conceptului de business şi a unui produs minim viabil. Acestea vor putea să facă un apel pentru competenţele şi abilităţile de care au nevoie pentru a finaliza prototipul până la finalul evenimentului şi vor participa apoi la întâlniri 1 la 1 cu mentori de excepţie.

Printre mentorii care le vor ghida paşii tinerilor în acest an se numără Andrei Pitiş (investitor activ şi mentor pentru mai multe startup-uri), Robert Knapp (Co-Fondator Cyberghost), Rokas Tamošiūnas (Co-Fondator & Managing Director StartupHighway), Cristi Badea (Co-Fondator Mavenhut) sau Irina Scarlat (Co-Fondator Prove PR şi Akcees Education).

În dimineaţa de duminică, echipele vor putea cere pentru ultima oară ajutor pentru finalizarea propriilor planuri. Ulterior, acestea vor participa la un workshop despre pitching şi îşi vor definitiva conceptele pe care le vor prezenta la finalul zilei în faţa juriului de specialitate. Echipa câştigătoare a evenimentului se aliniază la Global Startup Battle şi va intra în competiţie cu alte 120 de echipe câştigătoare ale evenimentelor Startup Weekend din întreaga lume.

„Ne bucurăm că Startup Weekend România este şi în acest an partener cu How to Web pentru dezvoltarea Bucharest Tech Feast, serie de evenimente care transformă Bucureştiul în capitala tehnologiei din Europa de Sud-Est şi marchează într-un mod unic Global Entrepreneurship Week! Suntem convinşi că această a patra ediție va fi cel puțin la fel de reușită ca cele anterioare, ne dorim să atragem din ce în ce mai mulţi tineri în comunitatea antreprenorilor din România şi sperăm ca echipă câştigătoare să se numere printre finalistele Global Startup Battle”, a declarat Irina Albu, Organizator Startup Weekend România.

Fie că înfiinţează noi companii, găsesc un co-fondator, întâlnesc noi persoane cu preocupări şi pasiuni similare, sau acumulează competenţe şi abilităţi diferite, fiecare participant Startup Weekend România este la final câştigător. Persoanele care vor să fie antreprenori pentru un weekend (şi nu numai) sunt invitaţi să accepte provocarea de a dezvolta o afacere în doar 54 de ore şi să se înscrie la http://romania.startupweekend.org