Soluția Amadeus Aeroport Sequence Manager, parte a ofertei A-CDM, contribuie la optimizarea utilizării resurselor aeroportuare, reducerea costurilor companiilor aeriene cu combustibilul, reducerea emisiilor de CO2, aducând beneficii întregului ecosistem aeroportuar

Aeroportul Munchen reduce durata de așteptare a aeronavelor pe pistă cu 50%, limitând pierderile de combustibil

 

Amadeus, lider în furnizarea de soluții de tehnologie și de distribuție pentru industria de turism, își anunță contribuția la optimizarea utilizării resurselor în cadrul Aeroportului din München, unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi europene. Aeroportul din Munchen avea aproximativ 377.000 mișcări de aeronave în anul 2014, momentul în care a început să utilizeze soluția Amadeus Aeroport Sequence Manager. Aeroportul din München a adoptat soluția Amadeus ca parte a inițiativelor A-CDM, pe care aeroportul le implementează încă din 2007, în cadrul unor proiecte de pionierat în administrarea aeroportuară.

În fapt, soluția Amadeus Aeroport Sequence Manager  a fost dezvoltată în colaborare cu Aeroportul din München, care a acționat în calitate de partener și consultant în timpul întregului proces de dezvoltare. În cadrul eforturilor sale constante de a-și maximiza eficiența operațiunilor, aeroportul folosea deja un instrument de optimizare dezvoltat in-house, fiind însă în căutarea unei noi soluții pentru a spori capacitatea totală a aeroportului. Operarea în condiții meteo dificile a fost unul dintre punctele de mare interes pentru Aeroportul din Munchen și, prin urmare, operațiunile de degivrare au fost incluse în secvențele de decolare.

Soluția Amadeus ajută Aeroportul din München să își utilizeze la maximum capacitatea aeroportuară și să reducă pierderile datorate nerespectării sloturilor de decolare. Soluția reduce impactul condițiilor nefavorabile asupra planificării decolărilor, în special prin procedurile inovatoare de degivrare și de operare în condiții de furtună, îmbunătățind timpii de decolare. Ca urmare, utilizarea capacității pistelor aeroportului este maximizată și se realizează o mai bună coordonare internă între toți participanții la operațiunile din aeroport.

Cu toate că soluția a fost implementată recent, rezultate sunt deja vizibile. Astfel, au fost observate și măsurate următoarele:

• reducerea timpului de așteptare a aeronavelor la capătul pistei cu 50%;

• îmbunătățirea respectării sloturilor de decolare (ora planificată pentru decolare) cu 22%.

Michael Zaddach, Senior Vice President IT, Aeroportul din München a declarat: “Deși foloseam deja o soluție dezvoltată in-house de optimizare a operațiunilor din aeroport, am căutat un partener pentru a dezvolta o aplicație modernă, care să includă și un modul de dezghețare. Amadeus a răspuns cel mai bine nevoilor noastre, datorită experienței la nivel mondial în această industrie, combinată cu platforma lor de tehnologie pentru aeroporturi. Soluția Amadeus Aeroport Sequence Manager maximizează capacitatea de utilizare a pistelor aeroportului. Suntem convinși că aceasta va juca un rol important în atingerea excelenței operaționale dorite, plasând Aeroportul din Munchen la un nivel superior în ceea ce privește calitatea serviciilor.”

John Jarrell, Head of Airport IT, Amadeus, a declarat: “Multe aeroporturi se confruntă astăzi cu numeroase constrângeri în ceea ce privește eficiența operațiunilor aeroportuare. Una dintre cauze este și incapacitatea de a transmite în timp util informații corecte celor implicați, pe toate canalele. Am asistat Aeroportul din München, unul dintre cele mai inovatoare din industrie, pentru a dezvolta o soluție total adaptată nevoilor unui aeroport centrat pe excelența operațională, indiferent de locația sau dimensiunea sa. Implementarea Amadeus Aeroport Sequence Manager a avut ca rezultat o excelentă colaborare între toți partenerii din aeroport și a creat un sistem aeroportuar integrat, inteligent, cu rezultate foarte bune.”

Pentru mai multe informații despre Amadeus și oferta sa pentru operatorii aeroportuari, vă rugăm să vizitați și www.amadeus.com/airports.