Pentru prima dată o companie cu centrul logistic în România este premiată cu bronz la competiția European Gold Medal in Logistics & Supply Chain 2015 – Project of the Year, 2015.  Premiul oferit de către Asociația Europeană de Logistică reprezintă o recunoaștere a performanțelor atinse în logistică și operațiuni în ultimii 3 ani de către Fashion Days.

“Suntem onorați de primirea acestui premiu și foarte mândri de realizările noastre care au primit recunoașterea unui prestigios juriu european. Toate aceste realizări și proiecte inovatoare provin din dorința noastră de a oferi clienților noștri din Europa Centrală și de Est servicii de cea mai înaltă calitate“, a declarat Paul Copil, Head of Operations CEE Fashion Days.

Proiectul Fashion Days – „Logistics & Operations with style” a prezentat următoarele inițiative operaționale:

  • Reducerea timpului de livrare a comenzilor către clienți prin stabilirea unui parteneriat strategic în toate țările din Europa Centrală și de Est cu o singură companie de curierat – DPD.
  • Creșterea vitezei de procesare a comenzilor către clienți și eliminarea erorilor prin instalarea unei linii automatizate de procesare.
  • Creșterea numărului de produse din stoc cu menținerea unor costuri operaționale reduse, capacitatea de stocare fiind marită prin implementarea unor concepte de „smart storage”.

Mai mult, echipa a avut în vedere și reducerea semnificativă a costurilor de livrare, gestionarea unitară a încasărilor ramburs în șase monede locale, urmărirea prin sistemul track&trace a fiecărui colet în parte și introducerea unui sistem interactiv de notificare a livrărilor către clienții Fashion Days.

Competiția European Gold Medal in Logistics & Supply Chain este organizată de Asociația Europeană de Logistică, o organizație formată din peste 30 de organizații naționale din Europa, care are drept scop premierea celor mai bune proiecte si inițiative din industria de logistică și supply chain, proiectele înscrise în concurs fiind jurizate mai întâi la nivel național. Proiectul Fashion Days a fost finalist la categoria Logistics & Supply Chain, alături de alte cinci proiecte europene reprezentate de Bosh, Nestle&Pepsico, SONAE, Grupo Cofares și BSL Cargo.