Accenture a anunţat astăzi intenţia de a achiziţiona activităţile de dezvoltare şi servicii de software industrial şi integrat a grupului evopro, o companie de dezvoltare software şi inginerie cu sediul în Budapesta. Achiziţia va spori capacitatea Accenture de a-şi ajuta clienţii la maximizarea profitului din investiţii în software industrial, prin îmbunătăţirea proceselor şi dezvoltarea de software, astfel încât produsele acestora să ajungă pe piaţă mai repede şi mai eficient.

Grupul evopro, care îşi desfăşoară activitatea în Germania, Ungaria, România şi Turcia, furnizează servicii de software integrat, folosit extensiv în domeniul echipamentelor industriale şi medicale, precum şi în auto, construcţii, logistică şi transporturi. Achiziţia va creşte expertiza Accenture pe piaţa software-ului industrial şi a automatizărilor pentru companii industriale, şi va susţine iniţiativele promovate de Accenture în domeniul produselor interconectate mobile.

Companiile investesc masiv în software industrial (integrat în maşini, unelte şi dispozitive) pentru a îmbunătăţi eficienţa şi flexibilitatea proceselor. Acest lucru transformă procesele de bază din domenii precum cel de producţie, pentru a face operaţiunile mai rapide, mai inteligente şi mai adaptabile.

„Această achiziţie va creşte expertiza noastră pe piaţa serviciilor de software industrial, unde vedem un interes sporit din partea clienţilor noştri în dezvoltarea de software şi de servicii IT asociate,” a afirmat Eric Schaeffer, senior managing director la Accenture. „Angajaţii grupului evopro au cunostinţe solide şi experienţă extinsa în dezvoltarea, testarea şi implementarea de software, precum şi în soluţii de automatizare”.

Acesta a adăugat: „Această achiziţie va spori şi capabilităţile noastre în serviciile mobile, pe măsură ce continuăm să creăm soluţii interconectate inovatoare pentru clienţii din industriile în care software-ul integrat este o competenţă competitivă.”

Achiziţia va reuni abilitatea Accenture de a furniza programe globale complexe de transformare prin metode de livrare industrializate şi prin tehnologii inovatoare, cu specializarea în software şi inginerie a grupului evopro.

Aceasta este a treia achiziţie realizată de Accenture care va extinde gama de servicii oferite clienţilor din domeniul producţiei. Acestea includ organizarea, dezvoltarea şi gestionarea proceselor necesare pe durata întregului ciclu de viaţă a produselor şi serviciilor noi, determinând lansarea acestora pe piaţă mai rapid şi mai eficient. Accenture a achiziţionat recent PRION Group, iar în octombrie şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona PCO Innovation, două companii de integrare de sisteme, specializate în livrarea de servicii PLM (Product Lifecycle Management).

Csaba Meszaros, preşedinte şi CEO al grupului evopro, a afirmat: „Îmbinarea între experţii în software şi inginerie ai grupului evopro şi cunoştinţele specifice în diferite industrii deţinute de Accenture va crea o propunere unică de valoare pentru companiile industriale care au nevoie de soluţii de dezvoltare software şi automatizări rapide, eficiente şi fiabile.

Fondat în 2001, grupul evopro este o companie privată cu peste 1.000 de angajaţi.

Finalizarea achiziţiei este supusă condiţiilor obişnuite de încheiere contractuală.