Când vorbim despre dezvoltarea de software Agile, Arie van Bennekum este un nume important. Co-autorul Agile Manifesto și unul dintre cei mai experimentați traineri în metodele de lucru Agile, Arie van Bennekum își concentrează activitatea în jurul Agile Project Management și a tehnicilor de îmbunătățire a colaborării dintre echipa de dezvoltare și client.

Totul a început în 1994, când Arie van Bennekum a simțit nevoia unei schimbări în cariera sa și a înlocuit mediul tradițional al dezvoltării și designului tehnic cu RAD și mai târziu cu DSDM. Pe parcursul carierei se implică în proiecte extrem de variate și implementează, printre altele, Agile Thinking, Agile  Project Management, diferite tehnici Agile. În prezent este director al Agile Consortium International și lector în cadrul Universității Rotterdam pentru Ştiințe Aplicate.

Pe 12 mai 2015 acesta va fi prezent la cursul Kanban dedicat eficientizării proiectelor IT, la București. Cursul este organizat de Cegeka România și este dedicat în principal project managerilor din departamentele de dezvoltare IT, specialiștilor SCRUM, responsabililor de operațiuni IT, analiștilor de business, dar și celor care doresc să-și eficentizeze modul de lucru. Sistemul Kanban are multe avantaje de care echipele de dezvoltare IT pot beneficia, printre care: concentrare pe livrare continuă; maximizarea productivității întregii echipe prin reducerea timpului de lucru; creșterea eficienței echipei; reducerea erorilor asupra prelucrării și timpul de așteptare; concentrare  mai bună.