ABBYY s-a impus ca principal jucător pe zona de soluții OCR (Optical Character Recognition). FineReader Server oferă funcții avansate pentru procesarea unui număr mare de documente. Soluția are capacitatea de a rula în background, procesând volume mari de documente. Soluția este rapid de implementat și ușor de întreținut, astfel încât să puteți începe să vedeți mai rapid rezultatele finale.

ABBYY FineReader Server primește imagini de documente din foldere, de la imprimante multifuncționale, scanere sau e-mail-uri și utilizează tehnologia de recunoaștere optică a caracterelor (OCR) pentru a le converti automat în formate digitale comprimate, oferind astfel posibilitatea de căutare în documente. Dacă este necesar, utilizatorul și sistemul pot adăuga metadate la document, iar utilizatorul poate corecta manual informațiile text. Serviciul poate rula non-stop sau poate procesa documente în loturi în mod regulat pentru a optimiza utilizarea resurselor hardware. Fișierele digitalizate rezultate pot fi salvate pe diverse soluții de stocare și pot fi livrate către alte aplicații.

Proiectat pentru conversia documentelor de volum mare, ABBYY FineReader Server convertește automat colecții mari de documente în depozite digitale care pot fi căutate și accesibile. Acesta oferă funcții de conversie OCR și PDF bazate pe server, convertind documentele scanate și electronice în fișiere PDF, PDF/A, Microsoft Word sau în alte formate utilizabile pentru căutare, retenție pe termen lung, colaborare sau procesare suplimentară.

Arhitectura ABBYY FineReader Server

În imagine se poate vedea arhitectura ABBYY FineReader Server. În primul rând avem zona de input, care oferă un mare număr de surse: multifuncționale, scanere, e-mail și chiar Sharepoint. Integrarea cu Sharepoint este importantă, mai ales că soluția este utilizată pe scară largă în organizații. Zona de prelucrare include OCR-izarea, verificarea și corecția, precum zona de indexare a documentelor. Zona de output oferă și ea mai multe posibilități: shared folder, content management system, arhivă digitală și Sharepoint.

Arhitectura ABBYY FineReader Server

Funcționalități

ABBYY FineReader Server convertește automat colecțiile de documente la scară largă în depozite digitale accesibile și care pot fi căutate, permițând procese de documente integrate la nivel de organizație.

Soluția asigură conformitatea cu reglementările guvernamentale și corporative prin conversia volumelor mari de documente pe hârtie și digitale în PDF/A accesibile și care pot fi căutate. O soluție automatizată la nivel de întreprindere, care poate fi extinsă cu ușurință în mai multe departamente, oferind fiecărui angajat serviciul universal, dar ușor de utilizat, de conversie a documentelor. ABBYY FineReader Server permite scenariile specifice utilizate în soluțiile de protecție contra cybercrime, DLP (Data Loss Prevention), analiza AI, sisteme eDiscovery sau sisteme de căutare avansate.

Fluxul de lucru pentru ABBYY FineReader Server

Cu ajutorul acestui server, aveți posibilitatea să transformați documentele istorice în fișiere PDF, XML sau EPUB ușor de căutat, ușor de citit. Spre exemplu, conservarea patrimoniului cultural prin digitalizarea manuscriselor tipărite în fonturi istorice (cum ar fi Gothic / Fraktur) și salvarea lor în biblioteci digitale pentru generațiile viitoare nu mai este acum o problemă insurmontabilă.

Concluzii

ABBYY FineReader Server este o soluție bine închegată și cu toate că oferă o mulțime de funcționalități, poate utilizată fără să necesite cunoștințe avansate de IT. Secvența de instalare este relativ simplă, iar serverul a fost foarte rapid în testele noastre. În urma testării, ABBYY FineReader Server a primit 5 stele și este recomandat de ITChannel pentru organizații.

ABBYY FineReader Server este distribuit de compania ASBIS Romania, iar informații detaliate despre produs puteți obține vizitând www.asbis.ro.