Spre deosebire de alți jucători pe piață, Huawei s-a concentrat nu numai pe dispozitivele în sine, ci și pe construirea unui ecosistem de aplicații pentru colaborare (disponibile inclusiv pe platforma Windows). Soluțiile bazate pe suportul aplicației Huawei PC Manager și Multi-Screen Collaboration aduc un plus important pe zona de colaborare.

Multi-Screen Collaboration este o caracteristică nouă introdusă începând cu EMUI 10, fiind o versiune actualizată a Huawei Share. Colaborarea pe mai multe ecrane oferă o colaborare perfectă între PC-uri și smartphone-uri. Colaborarea pe mai multe ecrane creează un ecran în oglindă al telefonului pe laptop. Odată conectat, puteți controla aplicațiile de pe telefon prin intermediul laptopului MateBook. Puteți chiar să glisați și să fixați fișiere și texte de pe ecranul în oglindă direct în blocnotes. Transferul de informații vine cu criptare end-to-end și numai dispozitivele autentificate se pot conecta la laptop.

Cu colaborarea pe mai multe ecrane, puteți proiecta practic ecranul telefonului pe tabletă. Apoi, puteți controla aplicațiile telefonului utilizând tableta și puteți glisa și fixa fișiere și videoclipuri între cele două dispozitive, fără a avea nevoie de un cablu de date sau de o aplicație third party. Acest lucru înseamnă că puteți fi mult mai eficient atunci când lucrați pe toate dispozitivele.

Huawei PC Manager – Aplicația responsabilă

De menționat, Huawei PC Manager este programul de aplicații dezvoltat de Huawei pentru utilizatorii săi de laptopuri. Programul este preinstalat pe toate dispozitivele Huawei, fie că discutăm de tablete cu Android sau Harmony OS, fie că discutăm de laptopuri cu Microsoft Windows.

Aplicația Huawei PC Manager

Aplicația se bucură de o interfață foarte simplă, fiind facil de configurat și de integrat cu telefonul. Multi-screen colaboration este facilitatea principală, dar sunt disponibile și alte funcții:

 1. Multi-screen collaboration
 2. Huawei Share
 3. Smart Search
 4. Computer Optimization
 5. AppGallery
 6. Troubleshooting
 7. Quick Service
 8. Play Machine Skills
 9. Cloud Space Management

Cum activați Multi-Screen Collaboration

 1. 1.Pe telefon, glisați bara de stare în jos pentru a accesa panoul de notificare și activați Wi-Fi și Bluetooth.
 2. Pe tabletă, glisați bara de stare în jos și activați Colaborarea pe mai multe ecrane.
 3. Țineți telefonul aproape de tabletă și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a vă conecta.
 4. Pe laptop deschideți aplicația PC Manager și urmați pașii indicați.

Ecranul telefonului disponibil pe laptopul cu Windows 11

Dispozitive compatibile cu această tehnologie:

Laptopuri sau Tablete: Toate dispozitivele lansate în 2020 și 2021 / MateBook D 15 / MateBook D 14 / MateBookX Pro 2019 / MateBook 13 / MateBook 14 / HUAWEI MateB ook X / HUAWEIMateBook X Pro / Honor MagicBook 2019 / Honor MagicBookPro / HUAWEIMate Book D (2018 Edition ) // Honor MagicBook / Honor MagicBook Ryzen Edition.

Smartphones: Toate dispozitivele lansate în 2020 și 2021 / HUAWEI Mate30 series ( HUAWEI Mate 30, HUAWEI Mate 30 Pro, HUAWEI Mate 30 RS Porsche Design, HUAWEI Mate 30 5G, HUAWEI Mate 30 Pro 5G ), Nova6, Honor V30, Upgraded EMUI 10 supported models: P30 series ( HUAWEI P30, HUAWEI P30 Pro ), Mate20 series ( HUAWEI Mate 20, HUAWEI Mate 20 Pro, HUAWEI Mate 20 RS Porsche Design, HUAWEI Mate 20X (4G version) ), HUAWEI Mate 20X (5G version), ), Honor 20, Honor 20 Pro, Honor V20, Honor Magic2. Huawei P40 series (Huawei P40, P40 Pro, and P40 Pro Plus).