Ixia lansează cea de-a cincea ediție a programului de internshipuri Network your knowledge@Ixia, program ce se adresează studenților pasionați de programare, testare și dezvoltare software. Internshipurile sunt plătite și au o durată de 3 luni, desfășurându-se în perioada iunie – septembrie. După finalizarea internshipurilor, toți participanții rămân în baza de date Ixia și sunt luați în considerare cu prioritate pentru pozițiile care devin disponibile în companie.

După ce trec de faza de selecție în baza CV-urilor și a unui număr de interviuri și teste cu manageri Ixia, candidații selectați vor participa la traininguri specializate și vor avea acces la cele mai noi tehnologii și echipamente în materie de testare şi monitorizare de rețele și dezvoltare software. În același timp, pe toată perioada internship-ului, ei se pot bucura de o serie de beneficii, cum ar fi abonamente la servicii medicale private. Mai mult decât atât, studenții vor fi complet integrați în echipele de specialiști Ixia, contribuind la proiecte relevante pentru companie. Astfel, ei au parte de o experiență de lucru realistă, prin intermediul căreia pot înțelege ce presupune un job adevărat, dar, mai important, ce le place să facă și cum își văd evoluția profesională.

„Pentru Ixia, a fost și este în continuare foarte important să fim aproape de studenții de azi și specialiștii de mâine prin tot ceea ce facem. Programul de internship-uri Network your knowledge@Ixia este doar unul dintre proiectele prin care încercăm să descoperim tinere talente și să le pregătim pentru mediul de lucru dintr-o companie din domeniul IT&C”, spune Teodor Ceaușu, Country Manager Ixia România. „Colaborăm îndeaproape cu mediul academic și cu asociațiile de studenți prin organizarea mai multor tipuri de activități, de la sesiuni de mentorat și concursuri pentru proiectele de diplomă la prezentări și workshopuri specializate, sau prin sponsorizarea unor evenimente sau incubatoare de idei pentru studenți. Suntem ferm convinși că tinerilor trebuie să li se dea posibilitatea de a crește și de a dobândi abilități practice pentru piața de muncă actuală, motiv pentru care ușa noastră este mereu deschisă celor care își doresc să își construiască o carieră în domeniu”, a adăugat acesta.

Studenții din facultățile cu profil tehnic interesați de aceste internship-uri se pot înscrie la adresa ixro-career@ixiacom.com în perioada 3-28 martie 2014.