Acumen Integrat anunţă cea de-a doua ediţie a Conferinţei Managementul Performanţei în România, evenimentul comunitatii profesionistilor in managementul performantei, care va avea loc în perioada 25-27 octombrie 2012, la Hotel Ramada, Sibiu.

Conferința vine în continuarea primei ediții organizate în toamna anului trecut tot la Sibiu, primită cu entuziasm de participanți:

  • „Am considerat utilă participarea la Conferință deoarece managementul performanței în România este necesar să devină o prioritate pentru orice companie. Dacă vom acorda atenție acestui segment, cu siguranță business-ul se va dezvolta.” Mariana Hopârtean – Director Național Vânzări, Elpreco.
  • „Consider evenimentul un element calitativ în România. Pentru întărirea culturii de business din România, aș dori să văd o repetare a evenimentului cu și mai mulți participanți.” Razvan Arsene – Quality Manager, Autoliv România.
  • „Managementul Performanței este ceea ce va orienta mediul de business din România într-o direcție corectă. Conferința Managementul Performanței în România, prima de acest nivel, reprezintă un start excelent în acest domeniu.” Călin Șomcutean – Director Retail, Ambient.

Anul acesta, evenimentul va prezenta, prin intermediul studiilor de caz, aspecte-cheie din provocările, oportunitățile și implicațiile practicilor de management al performanței la trei niveluri: strategic, operațional și individual. Conferința este o platformă de cunoaștere, dezvoltare și networking în care toți cei care relaționează cu domeniul managementul performanței au oportunitatea de a accesa informații, de a schimba idei cu alți practicieni și specialiști și de a împartăși bune practici în domeniu.

Panelurile vorbitorilor invitați la eveniment acoperă principalele zone de competență, fiind prezente nume sonore de companii și profesioniști cu experiență în aplicarea instrumentelor și proceselor ce țin de managementul performanței la nivel de organizație, departament și angajat.

Participanții vor avea oportunitatea să discute despre managementul performanței și Balanced Scorecard cu un expert internațional în cadrul unui Masterclass și cu 15 manageri români, cunoscători de bune practici în managementul performanței, în cadrul a 15 sesiuni de prezentări și 3 paneluri de discuții.

Masterclass-ul se va desfășura în prima jumătate a zilei de 25 octombrie 2012, în prima zi de Conferință și va avea ca temă „Best Practices in Performance Management at International Level”. Masterclass-ul abordează progresiv domeniul managementului performanței la nivel strategic, operațional și individual.

În sesiunile de prezentări din zilele de 25 și 26 octombrie vor fi analizate strategiile adaptate la realitățile mediului organizațiilor din România, din perspectiva managementului performanței.

OMV Petrom, IG Watteeuw România, Bitdefender, Ambient, Schaeffler România, Office Depot și Plexus România sunt companiile din partea cărora au fost confirmați vorbitori în cadrul celor trei module ale Conferinței: Managementul Performanței la nivel Strategic/Organizațional,Managementul Performanței la nivel Operațional și Managementul Performanței la nivel Individual.

Adrian Brudan, Manager Soluții Performanță Organizaționala în cadrul companiei Acumen Integrat și Director al Conferinței, consideră că „În România se manifestă un interes tot mai mare în managementul performanței, iar organizarea celei de-a doua ediții a Conferinței Managementul Performanței în România este rezultatul dorinței de a susține consolidarea și maturizarea bunelor practici în domeniu”.

Evenimentul este completat de trei workshop-uri interactive care vor aborda ultimele noutăți și bune practici în domeniul managementul performanței și Balanced Scorecard. Acestea se vor desfășura în paralel, în data de 27 octombrie:

  • Workshop A: Dezvoltarea unui Sistem de Management al Performanței bazat pe Balanced Scorecard – Etape și pași de urmat
  • Workshop B: Indicatori de Performanță: Măsurare, învățare, optimizare
  • Workshop C: Managementul performanței la nivel individual – Criteriile de performanță, evaluarea și îmbunătățirea performanței angajaților
Detalii?