În 2015, prezența României la Barcelona este marcată de lansarea de produse și prezentarea de soluții dezvoltate de români. Din Brașov, Visual Fan aduce pe piața telefoanelor inteligente trei modele sub brand Allview: X2 Soul Pro, E2 Sign și Viva H7 Extreme. La capitolul soluții software, clujenii atrag atenția prin AROBS Transilvania Software și serviciile TrackGPS și Optimall SFA și prin aplicațiile iSpeed Cam, Be Alert și SpeedGuard de la Codespring.

Monitorizarea sănătății are un rol important în lansările românești la MWC, ZivaCare și MyHealth de la Ropardo sunt doar câteva dintre aplicațiile din acest domeniu. O altă aplicație interesantă este adusă de Dapredi Soft Systems prin Quiz, un simulator de examen teoretic auto care facilitează învățarea noțiunilor teoretice necesare pentru doritorii de permis de conducere.

Timișorenii de la InfoBest lansează Mix & Style, disponibilă pe Google Play (Android), o aplicație de modă revoluționară care permite încercarea hainelor și crearea ținutelor direct pe telefonul mobil.

Compania Sphinx IT din Timișoara prezintă Howdy, o aplicație mobilă care aduce la un loc toate soluțiile de chat cunoscute, de la Facebook și Hangouts până la celebrul Yahoo! Messenger, și iSchools, o soluție inedită pentru notarea elevilor și liceenilor. Alte lansări sunt IQboard al celor de la M&M MediaNet sau soluția Bubble a celor de la Simartis.

„Anul acesta, punctul forte al României este oferit de lansările de produse și soluții, avem 14 companii pregătite să impresioneze piața tehnologiei cu servicii inovatoare. Suntem la a patra participare consecutivă la MWC și în fiecare an venim cu ceva nou ce face parte din acea revoluție mondială a inovației tehnologice, iar 2015 nu face o excepție”, a declarat Daniel Giurea, președinte ARIES-TM.

Companiile care reprezintă România la Barcelona sunt M&M Medianet SRL, Sphinx IT SRL, Infobest Romania SRL, Dapredi Soft Systems din
Timișoara; din Cluj participă Arobs Transilvania Sortware SRL, Codespring SRL, Altom Consulting SRL, Fortech SRL și Net Brinel S.A;
din capitala țării iau parte Simartis Telecom SRL și Rinf Outsourcing Solutions SRL. Din Brașov participă compania Visual Fan SRL, cunoscută
pentru brandul Allview, din Craiova, IT Six Global Services SRL și din Sibiu, Ropardo SRL.

Produsele și serviciile expuse de România pot fi vizitate la standul numărul 6H40.