În evenimentul Ericsson de deschidere al Mobile World Congress, eveniment dedicat membrilor presei și analiștilor din toată lumea, Hans Vestberg, președinte și CEO Ericsson, a vorbit despre ritmul alert cu care se schimbă industria telecom, prezentând cele mai noi soluții ale companiei și făcând propriile previziuni pentru 2015.

Vestberg a explicat: „Vedem patru schimbări importante în acest an: săptămânal, tot mai mulți oameni vor urmări conținut video on-demand online în loc să vizioneze transmisiuni TV tradiționale; traficul video va reprezenta jumătate din tot traficul mobil de date din lume; rata de creștere a numărului de abonați LTE va depăși 80%; iar acoperirea mondială cu broadband mobil va depăși și ea rata de 70%. Toate acestea accelerează schimbarea industriei și vor conduce la apariția unor noi oportunități nu doar în IT&C, ci și în alte industrii.”

El a continuat: „Vedem o trecere clară de la produse fizice la servicii digitale. Apar noi modele de business, dar și noi moduri de a rezolva probleme vechi, moduri care permit un plus de eficiență. Cu ajutorul instrumentelor digitale, poți fi cu adevărat mai aproape de clienți.”

La Mobile World Congress, Ericsson va demonstra publicului un set complet de  caracteristici capabile să susțină nevoi variate ale clienților. În total, compania va lansa nouă soluții noi care vor întări discursul său despre transformare și dezvoltarea experiențelor digitale.