Proiectele „Academia SIVECO 2012” si “Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii” au fost declarate castigatoare in cadrul competitiei Project of the Year 2013, organizata de PMI Chapter Romania. Aceasta dubla victorie reconfirma calitatea echipelor de proiect si valoarea proiectelor implementate de SIVECO Romania si partenerii sai.

SIVECO Romania a castigat premiul Project of the Year la categoria “Corporate Social Responsibility” cu proiectul „Academia SIVECO 2012”.

In cadrul aceleiasi competitii, la categoria “Cel mai bun proiect cu Finantare Europeana”, proiectul “Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii”, finantat prin FSE POSDRU 2007-2013 si implementat de catre Ministerul Educatiei Nationale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa, in parteneriat cu SIVECO Romania si Universitatea Nationala de Aparare “Carol I”, a primit, de asemenea, premiul Project of the Year.

Cele doua distinctii au fost acordate in cadrul conferintei PMdays 2013, organizata de PMI Romania Chapter. Asociatia profesionala PMI Romania Chapter reprezinta oficial organizatia internationala Project Management Institute (PMI) in Romania, avand ca principal scop promovarea si dezvoltarea activitatilor de management de proiect pe plan local.

Premiile Project of the Year (POY), acordate de PMI Romania Chapter, recompenseaza si promoveaza proiecte de succes precum si echipele de project management responsabile de acestea. Distinctiile, acordate la nivel national, includ sase categorii: Tehnologia Informatiei, Proiecte Finantate din Fonduri Europene, CSR, Cercetare, Constructii si Inginerie si Educatie.

Academia SIVECO, o oportunitate acordata tinerilor

„Academia SIVECO” este un program de instruire, care are ca scop pregatirea unor grupe de studenti din universitatile mari, la standarde inalte de calitate si performanta, in domeniul ingineriei software si al informaticii economice.

„Prin „Academia SIVECO”, incercam sa realizam o punte intre studiu si practica, atat de necesara astazi tinerilor absolventi. In esenta, este un program de specializare a tinerilor in domeniul IT si, totodata, o oportunitate pentru absolventii si studentii ce isi doresc o cariera in acest sector. A deveni parte a echipei SIVECO echivaleaza cu a te integra intr-o companie de prestigiu, care a fost dintotdeauna deschisa tinerilor, investindu-i cu increderea pe care noi consideram ca o merita”, a declarat Daniela Bichir, Vicepresedinte Calitate & Resurse Umane la SIVECO Romania.

Programul ofera studentilor burse, pregatire teoretica si practica in IT, proiectare si dezvoltare software, cu conditia sa fie prezenti si la toate cursurile universitare. Cei mai valorosi dintre ei au ulterior sansa de a se alatura celor mai buni specialisti software din Romania in proiecte nationale si internationale.

In 2012, programul a vizat 15 tineri, dintre care 11 au fost angajati atunci cand procesul de instruire s-a incheiat. Programul Academia SIVECO a debutat in 2006.

Prin proiectele transdisciplinare de tip multi-touch, se imbunateste colaborarea intre profesor si elevi

“Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii”, implementat de catre Ministerul Educatiei Nationale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa, in parteneriat cu SIVECO Romania si Universitatea Nationala de Aparare “Carol I”, a primit premiul Project of the Year la categoria “Cel mai bun proiect cu Finantare Europeana”.

Mai precis, este vorba despre un proces didactic inovator, unic in Romania, care utilizeaza invatarea bazata pe proiect in context transdisciplinar cu sprijinul dispozitivelor multi-touch. In loc de tastatura si mouse sau de manipularea ecranului cu un singur deget (ca in cazul echipamentelor touchscreen), sistemele multi-touch sunt capabile de o interactiune mult mai naturala. Continutul educational specific tehnologiei multi-touch poate fi astfel controlat cu toata palma, cu mai multe degete, de catre unul sau mai multi utilizatori in aceasi timp. Scopul acestei solutii este de a imbunatati colaborarea intre elevi si profesori, de a angaja elevii in activitati de grup, de a-i motiva sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii.

Proiectul educational a fost realizat in totalitate cu expertiza, know-how si tehnologie romaneasca.

“Sistemele multi-touch reprezinta interfata in interactiunea noastra cu lumea digitala. Ele pot fi folosite cu succes in absolut orice domeniu, dar rezultate foarte bune au fost obtinute pana acum mai ales in educatie”, declara Florin Ilia, Vicepresedinte SIVECO Romania.

Ca dovada a calitatii activitatilor implementate, proiectul are deja un palmares bogat, recenta distinctie fiind cea de a treia in decurs de o luna. In octombrie, “Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii” a primit medalia de aur in cadrul competitiei International Project Management Association (IPMA), la categoria proiectelor de dimensiuni medii, iar in urma cu doar cateva zile, i-a fost decernata medalia de argint la categoria “Most innovative new learning hardware or software product”, la Gala E-Learning Awards de la Londra.