In decurs de numai o luna, proiectul “Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii” obtine a doua medalie, intr-o competitie internationala majora.

Pentru viziunea si inovatia pe care le aduce in procesul modern de invatare, proiectul “Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii”, implementat de catre Ministerul Educatiei Nationale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa, in parteneriat cu SIVECO Romania si Universitatea Nationala de Aparare “Carol I”, a cucerit medalia de argint la categoria “Most innovative new learning hardware or software product”, la Gala E-Learning Awards de la Londra.

O dubla performanta, pentru ca nu este prima oara cand proiectele dezvoltate de SIVECO Romania si partenerii sai primesc recunoasterea internationala la E-Learning Awards – in 2010, proiectul Sistem Educational Informatizat (SEI) a castigat medalia de aur. Totodata, nu este prima medalie obtinuta de proiectul “Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii” – in aceasta toamna, la Dubrovnik, i-a fost decernata medalia de aur in cadrul competitiei International Project Management Association (IPMA).

Tehnologia tip multi-touch motiveaza elevii sa invete eficient

Proiectul incorporand tehnologia tip multi-touch a fost realizat in totalitate cu expertiza, know-how si tehnologie romaneasca.

Inlocuind monitoarele clasice, sistemele multi-touch pot fi folosite cu succes in orice domeniu, dar mai cu seama in educatie, asa cum o demonstreaza acest proiect. Scopul acestei solutii este de a imbunatati colaborarea intre elevi si profesori, de a angaja elevii in activitati de grup, de a-i motiva sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii. Lectiile desfasurate cu ajutorul acestor instrumente si continuturi interactive se dovedesc de un real succes, deoarece imbina toate elementele ce duc la o invatare eficienta.

“Prin aceasta noua recunoastere, am demonstrat ca o echipa romaneasca face proiecte considerate printre cele mai bune din lume. Acest premiu este in egala masura opera partenerilor de proiect: UMPFE, UNAP, formatori, creatori de curriculum, ghiduri, studii de impact si alte materiale, scenaristi, profesori, cercetatori, specialisti IT din Romania”, a spus Radu Jugureanu, eContent Manager in cadrul SIVECO Romania.

Este a doua medalie intr-un concurs international de referinta pe care acest proiect o castiga, in decurs de o luna. La inceputul lunii octombrie, i-a fost acordata medalia de aur in cadrul competitiei International Project Management Association (IPMA), la categoria proiectelor de dimensiuni medii. “Proiectele voastre schimba mentalitati”, spunea un membru al juriului al campionatului mondial al proiectelor de orice tip (nu doar de IT sau educatie).