Perioada pandemiei a avut un impact major asupra vieții de zi cu zi. Pentru copiii și familiile dezavantajate acest impact a fost mult mai puternic resimțit, iar organizațiile non-profit au fost nevoite să facă apel la tehnologie pentru a le face viața mai ușoară. Așa a fost cazul asociației italiene non-profit CasaOz, înființată în 2007 pentru a oferi servicii de cazare, îngrijire și educație pentru copii și adolescenți bolnavi sau cu dizabilități, precum și pentru a le ajuta familiile. În ultimii ani, CasaOz a asistat peste 2.300 de persoane de 40 de naționalități diferite. Educatorii săi îi ajută pe copii să învețe prin activități antrenante, bazate pe joc și să învețe abilități de viață utile celor cu dizabilități.
Odată cu apariția restricțiilor legate de pandemia Covid-19, CasaOz s-a bazat mai mult decât oricând pe conectivitatea la internet: atât pentru a oferi sprijin și educație prin apeluri video, cât și pentru a le permite locuitorilor să păstreze legătura cu cei dragi. Rețeaua destinată personalului organizației trebuia să susțină până la 15 computere, adesea conectate simultan pentru apeluri de conferință, în timp ce rețeaua destinată oaspeților trebuia să accepte până la 40 de dispozitive mobile simultan – și totul într-o clădire cu două etaje, 900 de metri pătrați, cu coridoare înguste și ziduri și coloane groase din beton. În plus, conducătorii asociației voiau să construiască rețele separate pentru studenți, personal și invitați pentru a asigura comunicarea pe canale separate. Înlocuirea vechii rețele cu una nouă, centralizată care acceptă segmente de rețea private și pentru oaspeți și permite extinderea viitoare cu conectivitate LTE, implementarea unui firewall pentru securitate internă securizată a rețelei și gestionarea conținutului rețelei pentru oaspeți, precum și îmbunătățirea acoperirii cu semnal WiFi pentru a evita zonele moarte și asigurarea unei conectivități puternice în roaming pentru a sprijini în viitor roboții de teleprezență au fost principalele obiective urmărite.
Din acest considerent, s-a apelat la Zyxel, deoarece punctele sale de acces NWA1123-AC PRO sunt special concepute pentru a lucra în jurul unei astfel de arhitecturi de blocare a semnalului. De asemenea, cheia a fost aceea că soluția Nebula Together, care constă din soluția de rețea cloud Nebula și firewall-ul USG FLEX, permite gestionarea centralizată a dispozitivelor de rețea prin intermediul unui singur panou de control, simplificând foarte mult sarcinile de monitorizare și abordare a amenințărilor la adresa securității pentru personalul CasaOz. Dacă firewall-ul detectează o amenințare asupra oricărui client conectat, acesta se sincronizează automat cu Nebula Control Center și transmite de la distanță politicile de securitate actualizate către toate punctele de acces conectate. Viața revine încet-încet la normal în CasaOz, dar conectivitatea puternică și constantă de care se bucură acum face o diferență reală pentru copiii și familiile pe care le ajută.
Între beneficiile constatate se numără conectivitatea mai mare pentru operațiuni zilnice și tranziție lină la activități online, Nebula Together oferind gestionare centralizată, eficientă și flexibilă a rețelelor cloud și protecție a securității. De asemenea, protecția de rețea colaborativă și integrată oferă siguranță maximă la conectarea la dispozitive WiFi la distanță.
„Datorită Zyxel Networks, CasaOz poate continua să fie acolo unde este nevoie pentru acești copii și tineri. Conexiunile la internet sunt esențiale pentru a ne simți mai apropiați în acest moment de mare dificultate și suntem foarte recunoscători că avem o echipă precum Zyxel Networks care ne stă alături pentru a ne sprijini,” a declarat Enrica Baricco, președinte al asociației CasaOz.
Pentru a descoperi caracteristicile care recomandă includerea produselor Zyxel în soluții moderne ce aduc beneficii imediate, vă invităm să vizitați www.zyxel.com