Matepad 11 este ultimul model de tabletă lansată de Huawei. Tableta vine într-un bundle interesant, la data redactării acestui review, acest bundle incluzând suplimentar tastatura și pencil-ul. Prețul este 1999 lei, care îl considerăm mai mult decât decent pentru facilitățile oferite.

Performanțe

Tableta vine cu procesorul SnapDragon 865 (lansat în 2019). 865 este predecesorul faimosului 888, procesor pe care îl găsim astăzi pe toate telefoanele cu Android din top 10 AnTuTu.

Procesorul 865 vă oferă un nivel ridicat de performanță pentru tabletă, putând juca cele mai noi jocuri. Ecranul oferă o rată de refresh 120 Hz. În plus, HUAWEI MatePad 11 a obținut certificarea duală TÜV Rheinland.

Harmony OS

HarmonyOS este un sistem de operare distribuit dezvoltat de Huawei pentru a rula pe mai multe dispozitive.  Într-un design multi-kernel, sistemul de operare selectează nucleele adecvate din stratul de abstractizare pentru dispozitive cu resurse diverse. Pentru smartphone-uri și dispozitive IoT, se știe că sistemul se bazează pe LiteOS; în timp ce pentru smartphone-uri și tablete, se bazează pe un kernel Linux și a folosit codul Android open-source pentru a sprijini rularea aplicațiilor Android, pe lângă aplicațiile HarmonyOS.

Din punct de vedere al interfeței, observăm o asemănare izbitoare cu iPad, dar fără îndoială tehnologia din spate este cu totul alta.

Colaborare și productivitate

Puteți folosi tableta ca al doilea ecran pentru laptop, având astfel avantajele utilizării mediului tactil și a pencilului. Pencilul de la Huawei a fost semnificativ îmbunătățit, ultima generație oferind 4096 nivele de apăsare și o latență extrem de mică.

Este de remarcat și facilitatea Multi-Window prin intermediul căreia puteți deschide mai multe ferestre concomitent pe ecran.

Concluzii

La prețul de sub 2000 de lei pentru bundle, considerăm că Matepad 11 este o alegere potrivită. Recomandăm acest produs.