Soluția de rețea și gestionare a cloudului Nebula oferă control și management centralizat pentru toate echipamentele hardware ZyXEL conectate la rețea cu fir și wireless. Cu un portofoliu cuprinzător de produse care poate fi gestionat central din cloud, Nebula oferă o gestionare simplă, intuitivă și scalabilă pentru toate rețelele.

Apariția rapidă a dispozitivelor inteligente determină schimbări radicale în rețelele informatice. Aproape fiecare dispozitiv de calcul – laptopuri, smartphone-uri, camere foto și multe altele– este echipat cu funcții WiFi și necesită acces la rețea. Numărul de dispozitive este de așteptat să crească exponențial. Conform studiilor Gartner, pe zona IoT (Internet of Things), în anul 2020 au fost conectate la Internet peste 35 de miliarde de dispozitive.

Managementul rețelei – on premises vesus cloud

Evoluția SaaS a condus la apariția sistemelor de gestionare a rețelei bazate pe cloud. Anterior, gestionarea rețelei solicitase un controler local, care este de obicei un dispozitiv hardware dedicat. Controlerul este utilizat pentru a configura hardware-ul de rețea, pentru a monitoriza rețeaua și pentru a modifica setările. O gestionare de rețea bazată pe cloud înlocuiește controlerele locale cu controlere virtuale care sunt găzduite în cloud.

Acest lucru elimină necesitatea de a implementa controlere pentru fiecare site, reducând complexitatea și costul inițial al rețelei. Furnizorii oferă planuri bazate pe abonamente care pot include opțiuni gratuite sau contra-cost pentru serviciile lor de management în cloud. Controlerele cloud oferă funcții pentru monitorizarea și depanarea la distanță a dispozitivelor de rețea fără hardware suplimentar la fața locului. Potrivit studiilor, eficiența managementului infrastructurii IT crește cu aproape 19%, iar costurile operaționale scad cu aproximativ 17%.

Managementul rețelei – on premises vesus cloud

Introducere în rețelele gestionate de cloudul Nebula

Produsele de rețea ZyXEL, inclusiv punctele de acces, switch-urile și gateway-urile de securitate, au fost construite special pentru a putea fi gestionate în cloud. Toate dispozitivele vin cu management facil, control centralizat, auto-configurare, diagnosticare web în timp real, monitorizare de la distanță și multe altele.
Rețeaua gestionată de cloud-ul Nebula introduce o abordare accesibilă și fără efort pentru implementările de rețele cu securitate și scalabilitate ridicate, pentru a oferi control complet asupra dispozitivelor și utilizatorilor Nebula. Atunci când o organizație crește de la site-uri mici la rețele masive, distribuite, hardware-ul ZyXEL compatibil cu Nebula permite implementarea ușoară, rapidă și cu funcții de plug-play în mai multe locații fără a fi necesare cunoștințe avansate pe zona de IT.
Prin intermediul serviciilor cloud Nebula, actualizările de firmware și semnăturile de securitate sunt livrate fără probleme, în timp ce tunelurile VPN securizate pot fi stabilite automat între diferite rețele aflate la subsidiare, cu doar câteva clicuri.

Creșterea eficienței gestionării infrastructurii IT folosind soluțiile în cloud

Arhitectura de rețea gestionată de cloudul Nebula

Nebula Cloud oferă o paradigmă de rețea pentru construirea și gestionarea rețelelor prin Internet pe baza modelului Software ca model de serviciu. În arhitectura Nebula, funcțiile de rețea și serviciile de gestionare sunt împinse în cloud și livrate ca un serviciu care oferă control instantaneu întregii rețele.
Toate dispozitivele Nebula sunt construite de la zero pentru a răspunde acestei facilități de gestionare a cloudului, având capacitatea de a comunica cu centrul de control al acestei soluții. Această conectivitate securizată TLS între hardware și cloud oferă conectivitate și un control la nivel de rețea pentru gestionarea rețelei, utilizând o lățime de bandă minimă.

Prin cloud, mii de dispozitive Nebula din întreaga lume pot fi configurate, controlate, monitorizate și gestionate dintr-un singur dashboard. Cu instrumentele de gestionare a rețelei pe mai multe site-uri, companiilor li se permite să implementeze noi sucursale de orice dimensiune, în timp ce administratorii sunt capabili să efectueze modificări de politică în orice moment de la o platformă centralizată de management.
Serviciul Nebula utilizează infrastructura și serviciile construite pe Amazon Web Service (AWS), astfel încât toate detaliile de securitate Nebula pot fi integrate AWS Cloud Security. Nebula se angajează să asigure protecția datelor, confidențialitatea și securitatea, precum și respectarea cadrelor de reglementare aplicabile în lume.

Arhitectura tehnică a Nebula, împreună cu garanțiile sale administrative și procedurale interne, pot ajuta clienții cu proiectarea și implementarea de soluții de rețea bazate pe cloud care respectă reglementările UE privind confidențialitatea datelor.

Avantajele implementărilor de management a rețelei în cloud

Avantajele soluției ZyXEL Nebula

Creșterea eficienței

Infrastructura va reduce volumul de muncă pentru departamentul IT, economisind timp și bani. Nu există niciun controler de rețea bazat pe premise pentru configurare și întreținere. Gestionarea rețelei la distanță este facilitată cu o conectare securizată în cloud de pe orice dispozitiv.

Multiple locații și management centralizat

Sistemele de management al rețelelor bazate pe Cloud fac gestionarea mai multor site-uri dintr-o singura locație mult mai ușoară și mai eficientă. Cu o singură conectare, personalul IT poate monitoriza și reconfigura rapid mai multe locații. Fără a fi nevoie de un controler la fiecare locație, configurarea este mai eficientă și mai simplă.

Reducerea costurilor

Cheltuielile de capital pot fi reduse, iar fluxul de numerar poate fi majorat prin eliminarea costurilor hardware ale controlerului. De asemenea, infrastructura bazată pe cloud reduce timpul pe care personalul IT îl petrece pentru a întreține, actualiza și extinde rețeaua. Pe măsură ce compania crește, puteți mări dimensiunea rețelei mai ușor, fără a vă interesa de restricțiile pe care un controler on premises le poate impune. Gestionarea rețelei cloud este mai mult o abordare „plătiți pe măsură ce creșteți” a extinderii. În cazul organizațiilor cu mai multe locații, dar cu un departament IT centralizat, implementarea zero-touch reduce timpul de călătorie și costurile. Personalul IT se poate conecta cu ușurință și în siguranță pentru a monitoriza și gestiona rețeaua de pe orice dispozitiv inteligent cu o conexiune la internet.

Informații suplimentare: www.zyxel.com