Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, își extinde sediul, începând cu această lună, cu încă un etaj în clădirea de birouri Phoenix Tower, în completarea spațiului de 920 mp pe care îl ocupă din vara anului 2012. Noul etaj va cuprinde o zonă de birouri open space, mai multe săli de ședință, precum și zone de relaxare, într-un concept unitar și neconvențional care pune accentul pe creativitate, oferind un mediu de lucru plăcut.

 „La Zitec, încurajăm creativitatea, comunicarea, dar și distracția ca valori ale echipei. De aceea, biroul nostru nu este unul convențional, ci este mai degrabă un spațiu care creează o atmosferă de lucru prietenoasă și orientată către rezultate”, a explicat Alexandru Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec.

Sediul actual ocupă întreg etajul 5 al clădirii de birouri, urmând ca noul spațiu să ocupe etajul 6 din Phoenix Tower, ce se întinde pe o suprafață de 830 mp. În total, cele două etaje vor însuma astfel peste 1.750 mp, unde echipele Zitec vor avea libertatea să-și aleagă spațiile de birouri pe care le doresc, nefiind grupați pe departamente.

Dacă în amenajarea sediului curent, Zitec s-a remarcat prin tematica SF, spațiile de birouri fiind inspirate din filmul Star Trek sau din jocul pe calculator Pac Man, noul etaj va cuprinde alte elemente inedite, iar un accent deosebit va fi pus pe zonele de recreere pentru echipe.

„Existența unui spațiu confortabil și organizat, care să încurajeze gândirea „out of the box”, este foarte importantă în firma noastră, unde creativitatea este unul dintre criteriile esențiale în realizarea proiectelor”, a mai spus Alexandru Lăpușan.

Noul spațiu va permite creșterea echipei la peste 150 de specialiști

„În 2013, numărul membrilor echipei a crescut cu peste 50%, la un total de peste 90 de specialiști software, iar anul acesta vom continua recrutările, astfel încât să ajungem la peste 120 de colegi. Așadar, extinderea sediului este o etapă necesară pentru ca echipa Zitec să continue să se simtă confortabil la locul de muncă, într-un spațiu degajat și prietenos”, a precizat Florentina Greger, HR Manager Zitec.

Suprafața celor 2 etaje ocupate de companie va permite găzduirea, în total, a peste 150 de colegi, astfel încât spațiul de lucru per angajat să se mențină peste media de 10 metri pătrați oferită în industrie.

De altfel, compania caută în permanență noi specialiști care să se alăture echipei pentru a lucra pe proiecte de dezvoltare software, design web, promovare online sau consultanță IT, atât pentru clienți din țară, cât și din străinătate. Astfel, pe lângă recrutarea de specialiști cu experiență, Zitec va desfășura anul acesta și 6 programe de internship, în urma cărora intenționează să angajeze studenți și tineri absolvenți.