HP lansează astăzi în România prima staţie grafică all-in-one din lume cu un display cu diagonală de 68,6 cm (27 inci). HP Z1 combină un design industrial atractiv cu performanţă îmbunătăţită susţinută de procesoare IntelXeon, placă video NVIDIA Quadro şi abilitatea de a reda peste 1 miliard de culori.

Datorită designului unic, display-ul noii staţii grafice HP Z1 se deschide uşor, permiţându-le astfel utilizatorilor să înlocuiască rapid diferite elemente şi să aducă îmbunătăţiri echipamentelor fără să folosească alte instrumente.  Display-ul LED alb cu diagonală de 68,8 cm (27 inci) poate reda peste 1 miliard de culori diferite şi are un unghi de vizionare larg, de 178 de grade, iar monitorul este dotat cu tehnologie in-plane switching (IPS).
Noua staţie grafică le oferă specialiştilor în design computerizat, media digitală, divertisment, educaţie şi arhitectură un plus de performanţă şi viteză de randare ieşită din comun. Echipamentul încorporează o gamă completă de plăci video şi procesoare complexe proiectate pentru staţii grafice şi a fost testat minuţios şi certificat pentru a susţine cele mai importante aplicaţii din industrie.
„Prima staţie all-in-one din portofoliul nostru, HP Z1, reprezintă o adevărată revoluţie tehnologică pentru modul de lucru al specialiştilor în arhitectură, dezvoltare web sau graficieni. Designul unic, experienţa vizuală îmbunătăţită şi performanţa de procesare ne vor ajuta să atragem noi clienţi şi să ne consolidăm poziţia de lideri de piaţă în acest segment”, a declarat Tiberiu Dobre, PSG Country Manager HP Romania.
HP Z1 încorporează plăci video profesionale NVIDIA Quadro, memorie ECC, procesoare Intel Xeon quad-core şi soluţii de software furnizate de vendori independenţi, asigurând în acelaşi timp o funcţionare silenţioasă. Utilizatorii pot alege, de asemenea, dintr-o gamă de tipuri de stocare diferite, ce includ configuraţii SATA de 7.2K, respectiv de 10K, SSD sau RAID opţional, drive-uri mobile (AMO), un cititor de card media care poate citi formate diferite şi mai multe drive-uri optice.
Astfel, indiferent că este vorba despre un inginer care creează elemente 3D, un arhitect care proiectează clădiri, un specialist video care editează filmarea de la un eveniment sau un fotograf care finisează şi retuşează rezultatele unei şedinţe foto, HP Z1 oferă tuturor profesioniştilor posibilitatea să îşi pună mai uşor ideile în practică. În plus, datorită software-ului de grafică HP Remote, utilizatorii pot lucra chiar şi de la distanţă, având însă în continuare acces la toate aplicaţiile 2D, 3D, video şi cu conţinut media de care au nevoie.
Tot astăzi, HP lansează în România noile staţii grafice HP Z, gamă ale cărei echipamente au acum un design nou şi procesoare cu nucleuri multiple și care pot susţine un plus de performanţă.
— Proiectat pentru a satisface cele mai exigente cerinţe de vizualizare, HP Z820 este ideal pentru utilizatorii din domenii de activitate precum industria petrolieră și gazelor, design computerizat, inginerie, medicină, media și divertisment. Noul echipament dispune de un procesor cu 16 nuclee, până la 512 GB de memorie ECC, 14 TB de spațiu de stocare și placă grafică dual NVIDIA Quadro 6000.
— HP Z620, pe de altă parte, este un echipament care poate susţine cu uşurinţă activitatea clienţilor care lucrează în domeniul financiar, în procesare video, animație, arhitectură și proiectare, remarcându-se, de asemenea, prin modul silenţios de funcţionare şi designul compact. Actualizat pentru a fi compatibil  atât cu procesoare single-socket, cât şi cu cele dual-socket, HP Z620  este o stație grafică performantă cu un procesor cu 16 nuclee, până la 96 GB de memorie ECC, 11 TB de spațiu de stocare și placă grafică NVIDIA Quadro 6000 sau dual NVIDIA Quadro 5000.
— Proiectat pentru a satisface nevoile de calcul și grafică ale arhitecţilor şi ale clienților care desfăşoară activităţi de bază de design de produs şi editare foto și video, HP Z420 încorporează cele mai noi modele de procesoare Intel Xeon E5-1600 și E5-2600, oferind astfel până la 64 GB de memorie ECC, 11 TB de spațiu de stocare și placă grafică NVIDIA Quadro 5000 sau dual NVIDIA Quadro 2000.
Noile stații grafice dispun de cel mai recent procesor Intel Xeon E5-2600 cu 8 nuclee, pot include până la 512 GB de memorie DDR3 și susţin fără probleme chiar şi aplicaţii complexe, multi-thread.
De asemenea, includ surse de energie eficiente în proporție de 90%, reducând astfel consumul general de energie și cantitatea de căldură reziduală. În plus, ele oferă configuraţii fără BFR/PVC și sunt reciclabile în proporție de peste 90%.