Ymens Teamnet, compania românească de cloud a anunţat astăzi că va folosi infrastructura IBM SmartCloud prin intermediul IBM Managed Data Center din București pentru a oferi servicii companiilor mici și mijlocii (IMM-uri) la cele mai înalte standarde.

O platformă de tehnologie accesibilă, serviciile de cloud ale Ymens Teamnet au fost dezvoltate în funcție de cerințele de business locale și oferă multiple funcționalități disponibile în mod tradițional numai în cadrul marilor corporații. Într-un efort de a construi oferta de servicii cloud pe baza unei infrastructuri IT robuste, Ymens a selectat Infrastructure-as-a-Service (IaaS) a IBM, care oferă disponibilitatea serviciului în orice moment, de oriunde, odată cu standarde premium de securitate de la Centrul de Date operat de IBM in România.

Prin selectarea serviciului IBM SmartCloud IaaS, Ymens va putea să ofere clienților mici și mijlocii Software-as-a-Service (SaaS), asigurând disponibilitate la cerere și o calitate a serviciilor superioară. Serverele on-demand virtuale, de stocare și de resurse de back-up ale IBM vor permite Ymens să reducă timpul de livrare și să extindă rapid prezența pe piața din România.

„Ymens Teamnet îşi propune să furnizeze cea mai inovativă tehnologie cloud pentru companiile mici și mijlocii din România”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet. „Datorită acestei colaborări putem oferi clienților noștri accesul la o infrastructură dezvoltată la cele mai înalte standarde de securitate și performanță și aplicații care pot fi accesate de oriunde și oricând. Suntem siguri că am găsit în IBM cel mai potrivit partener cu care Ymens Teamnet poate introduce şi consolida tehnologia cloud pe piaţa din România.”

Soluția de cloud IBM va ajuta Ymens să prezică și să gestioneze mai eficient costul operațiunilor IT permițând companiei să implementeze ușor modificări ce presupun investiții IT. Soluția va permite viitoare extinderi și optimizări, fără a afecta nucleul de business Ymens. Asigurarea continuității operațiunilor IT și a proceselor de business aferente va fi realizată atât prin adăugarea unui nivel de redundanță la nivelul sistemelor IT, cât și prin asigurarea unui mediu de operare stabil, sigur și eficient.

Din 2010, IBM România operează cel mai modern Centru de Date din sud-estul Europei. Având la bază aceste facilități de stocare, compania este capabilă să ofere o infrastructură IT ce include servicii hardware cu capacități de procesare performante, stocare la cerere, back-up pe hard-disk și bandă, virtualizare, sisteme de operare, servicii de securitate, monitorizare și management al acestei infrastructuri.