Grupul de telecomunicații plănuiește să modernizeze și să migreze sistemele critice în regiunile dedicate Oracle Cloud Infrastructure pentru a sprijini lansarea serviciilor de comunicații de ultimă generație

Oracle și Vodafone, cea mai mare companie de comunicații tehnologice paneuropeană și africană, au anunțat astăzi un parteneriat strategic pentru modernizarea infrastructurii IT europene a operatorului și accelerarea tranziției sale către cloud.

În cadrul acestui acord multianual, Vodafone va moderniza și migra un număr mare din sistemele sale către OCI Dedicated Region, o regiune cloud complet gestionată, care aduce toate serviciile publice de cloud Oracle în rețeaua și centrele de date proprii ale Vodafone. Astfel, Vodafone va dispune de o platformă cloud dedicată pentru a își moderniza miile de baze de date Oracle, precum și pentru a își susține și extinde sistemele esențiale critice OSS și BSS, inclusiv CRM și gestionarea comenzilor.

Implementarea va permite, de asemenea, Vodafone să creeze mai rapid noi aplicații bazate pe cloud și, profitând de dimensiunea sa geografică, să le lanseze pe mai multe piețe în același timp.

Oracle va implementa OCI Dedicated Regions în principalele centre de date ale Vodafone, care gestionează operațiunile sale IT și de rețea din Europa. Implementarea serviciilor de cloud public direct în interiorul rețelei și centrelor de date proprii ale Vodafone va permite operatorului să își modernizeze, să își gestioneze și să își automatizeze în mod flexibil sistemele critice folosind noi tehnologii, precum serviciile autonome, și să îndeplinească mai ușor cerințele de latență și performanță ale acestor aplicații.

Vodafone va avea, de asemenea, acces rapid la resurse de calcul, care îi vor permite să mărească și să extindă în mod dinamic serviciile în mai multe zone geografice, în funcție de evoluția cerințelor de afaceri, reducând în același timp costurile operaționale și respectând reglementările privind rezidența datelor.

Parteneriatul sprijină inițiativa multianuală a Vodafone de a consolida și moderniza infrastructura tehnologică care susține sistemele sale critice într-o platformă comună, on-premise, cu standarde deschise, capabilă să susțină și să extindă serviciile digitale de ultimă generație. De asemenea, va ajuta Vodafone să își promoveze obiectivele Tech 2025: reducerea timpului de lansare pe piață a serviciilor sale, oferirea de experiențe deosebite clienților prin servicii mereu active și reducerea costurilor operaționale prin automatizare.

„Pe măsură ce Vodafone se concentrează asupra creșterii, datele sunt esențiale pentru modul în care ne dezvoltăm afacerea, construim noi capabilități și inovăm pentru a răspunde nevoilor clienților noștri. Colaborarea cu Oracle susține viziunea noastră de a deveni o companie de comunicații tehnologice”, a declarat Scott Petty, Chief Digital & IT Officer, Vodafone. „Acordul permite Oracle să aducă întregul său portofoliu de servicii cloud direct în centrele de date Vodafone. Aceasta include aceeași arhitectură, software, servicii și nivel de control utilizate în cloud-ul public OCI. Flexibilitatea oferită de OCI ne permite să construim o platformă cloud robustă, sigură și extensibilă în propriile centre de date, oferind în același timp agilitatea operațională și scalabilitatea necesare pentru a susține creșterea și diversificarea afacerii noastre.”

„Companiile de telecomunicații își reimaginează modelele de afaceri pentru a inova și a monetiza noi oportunități rapid și la scară largă”, a declarat Clay Magouyrk, vicepreședinte executiv al Oracle Cloud Infrastructure. „Vodafone se află în fruntea acestui tip de gândire și suntem încântați să aducem puterea OCI în centrele de date ale Vodafone pentru a sprijini compania și partenerii săi în timp ce urmăresc rapid această viziune și oferă următoarea generație de servicii conectate.”

„Acum, mai mult ca oricând, companiile de telecomunicații trebuie să adopte rapid noi tehnologii pentru a livra rapid produse inovatoare, continuând în același timp să respecte cerințele de reglementare în continuă evoluție. Parteneriatul nostru cu Vodafone se bazează pe atingerea acestui echilibru, oferind o platformă cloud care permite Vodafone să își modernizeze și să își consolideze infrastructura existentă, construind, în același timp, o fundație pentru un viitor digital. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu unul dintre pionierii digitali din sectorul telecomunicațiilor, pe măsură ce ajutăm la modelarea următoarei generații de servicii de comunicații și modele de afaceri”, a declarat Jonathan Tikochinsky, vicepreședinte executiv, clienți strategici globali, Oracle.