AMD  anunță un update pentru seria de procesoare AMD FX, ce deține Recordul Mondial Guinness și continuă tradiția brand-ului de a oferi o experiență complet liberă pentru utilizatorii PC-urilor desktop performante. La baza noului procesor AMD FX se află arhitectura multi-core “Piledriver” ce oferă performanțe cu până la 15% mai bune decât ale generației anterioare, la un preț de pornire de sub $200. Performanța îmbunătățită a celei mai recente arhitecturi, este proiectată pentru aplicații multi-thread, precum crearea de conținut, codare audio/video și jocuri, oferind utlizatorilor viteză de răspuns incredibilă și performanțe mega-tasking.

“Gamerii și Entuziaștii PC ce cumpără procesoare AMD FX, au acum mai multe motive de bucurie, datorită vitezelor sporite și valorilor oferite începând de astăzi,” spune Leslie Sobon, vice-președinte al departamentului de produse desktop și componente. “După ce am introdus primul și singurul procesor desktop cu 8 nuclee, anul trecut, avem acum frecvențe stock chiar mai mari și o arhitectură x86 complet nouă, ultra-performantă, pentru satisfacerea clienților.”

AMD FX deschide porțile către o mulțime de posibilități, în combinație cu alte tehnologii AMD, precum plăcile de bază AMD Seria 9 și plăcile video AMD RadeonTM  HD Seria 7000 cu suport Eyefinity. De asemenea, AMD ofera îmbunătățiri software ușor de descărcat, ce permit utilizatorului creativ să-și împingă și mai departe performanțele PC-ului cu ajutorul AMD OverDriveTM, să își regleze experiența de joc cu AMD CatalystTM Control Center, sau să combine performanțele mai multor plăci grafice ce lucrează în paralel cu ajutorul tehnologiei AMD Crossfire.

Începând de astăzi, noile procesoare AMD FX vor fi disponibile la retaileri globali.

 

Specificații

FX-8350

FX-8320

FX-6300

FX-4300

Preț Recomandat

$195

$169

$132

$122

# de Nuclee

8

8

6

4

Frecvență maximă

4.2

4.0

4.1

4.0

L2 cache (KB pe nucleu)

1024

1024

1024

1024

L3 cache (Total MBs)

8

8

8

4

Memorie Externă

1866 MHz DDR3

1866 MHz DDR3

1866 MHz DDR3

1866 MHz DDR3

Deblocată

Instrucțiuni AVX

Suport AES

FMA

 

Suport în industrie:

ASRock: “Noua serie AMD FX este perfectă pentru entuziaștii PC, ce caută performanță,” spune James Lee, președinte ASRock Sales and Marketing. “Suntem mai mult decât bucuroși să anunțăm că noile plăci de bază ASRock funcționează fără probleme alături de seria AMD FX, folosindu-se de toată puterea procesoarelor.”

Asus: “Anul trecut, Seria AMD FX a doborât recorduri și suntem încântați de îmbunătățirea cu 15% a performanței, din acest an,” spune Joe Hsieh, manager general al Asus Motherboard Business Unit. “Producem un număr ridicat de plăci în fiecare lună și ne asigurăm mereu că oferim clienților o experiență PC de neegalat. Update-ul adus seriei FX ne permite să continuăm să ne echipăm plăcile de bază cu o performanță de procesare de top.”

MSI: “Vitezele sporite și valorile oferite de Seria AMD FX oferă overclockerilor și entuziaștilor PC răspunsul necesar rulării oricărei aplicații,” spune Ted Hung, vice-președintele MSI Mainboard Department. “Atunci când Seria FX este legată cu o placă de bază MSI AM3+, utilizatorii nu numai că obțin performanță maximă, dar profită și de tehnologia noastră OC Genie II, ce oferă într-o secundă, stabilitate de clasă militară și overclocking inteligent.”