Ca un răspuns la preocuparile destinate reducerii celor mai mari factori inhibitori cu care organizațiile se confruntă în implementarea sistemelor cloud, mobile și big data, IBM a anunțat lansarea unui set de soluții software de securitate pentru a securiza holistic datele și identitățile.

Noile capabilități software oferite de IBM ajută clienții să mențină un control mai eficient de securitate asupra dispozitivelor mobile, pentru a atenua amenințările interne și externe, pentru a reduce riscurile de securitate în mediile cloud, pentru a extinde securitatea bazelor de date cu scopul de a obține informatii relevante în timp real în mediile big data, precum Hadoop, și să automatizeze reglementările de conformitate și managementul securității datelor. Împreună cu IBM Security Services și capabilitățile de cercetare de nivel mondial ale IBM, acest set de capabilități scalabile sprijină o abordare holistică, pro-activă a amenințărilor de securitate ce vizează oameni, date, aplicații și infrastructură.

„O schimbare majoră are loc în modul în care organizațiile protejează datele”, a declarat Brendam Hanningan, General Manager, IBM Security Systems. „Astăzi, datele se află pretutindeni: în dizpozitivele mobile, în sistemele cloud, pe platformele social media. Acest lucru generează  volume mari de date, forțând organizațiile să depășească perimetrul tradițional și să abordeze într-un mod mai eficient, în care intelogenta securitatii sa fie aplicată dedicat”.

Potrivit sondajului IBM Global Reputational Risk and IT din 2012, executivi cu experiență au identificat riscuri ale sistemelor IT, ce reprezintă o preocupare majoră: de la hoții de date la utilizarea tehnologiilor emergente, inclusiv a sistemelor de cloud, a dispozitivelor mobile și a platformelor de social media.

De la anunțul noii divizii Security Systems a IBM la începutul acestui an, IBM prezintă  astazi zece noi produse și îmbunătățiri pentru a ajuta organizațiile să ofere securitate în timp real pentru volumele mari de date, pentru dispozitivele mobile și platformele de cloud computing.

Securitate în timp real pentru mediile cu volume mari de date

Cum informațiile își măresc volumul, varietatea și viteza, organizațiile caută dincolo de sursele de date relaționale sa gaseasca informatii relevante, pentru a spori agilitatea afacerilor și pentru a răspunde întrebărilor dificile, care au fost ridicate în trecut. Astăzi, tehnologiile de ultimă oră, inclusiv mediile care au la bază tehnologia Hadoop, au deschis calea spre noi posibilități. În timp ce manipulează tot mai multe date, organizațiile se confruntă cu un risc semnificativ ce apare ca o amenințare complexă, fiind totodată nevoite să respecte reglementările de conformitate. Abordările tradiționale pentru protecția datelor sunt adesea în imposibilitatea de a îndeplini aceste cerințe.

IBM este printre primele companii care au oferit soluții de securitate a datelor pentru Hadoop și pentru alte medii de stocare a volumelor mari de date. Concret, Guardium oferă acum monitorizare în timp real și raportare automată a conformității pentru sistemele ce au la bază tehnologia Hadoop, precum InfoSphere BigInsights și Cloudera. Cu ajutorul controalelor asupra surselor de date, clienții pot înțelege datele și modelele de acces ale aplicațiilor, pot preveni scurgerile de date și pot aplica controale ale schimburilor de date. Raportarea de audit integrată poate fi utilizată pentru a genera rapoarte de conformitate pe o bază programată, poate distribui rapoartele echipelor de supraveghere pentru delogări, precum și documentația rezultată în urma activităților de remediere.

De asemenea, organizațiile pot automatiza detectarea vulnerabilităților și sugera acțiunile prioritare de remediere în infrastructurile eterogene. În plus, IBM oferă mascarea datelor pentru a le identifica pe cele confidențiale care intră și ies din sistemele cu volum mare de date.

În plus, pentu securizarea datelor în mediile cu mai multe perimetre, IBM anunță îmbunătățiri ale managementului de criptare a datelor, care permit organizațiilor să automatizeze o cheie de recuperare și care suportă cea mai recentă versiune a Protocolului Key Management Interoperability (KMIP).

Pentru a afla mai multe despre securitatea datelor, accesați www.ibm.com/security/data/products.html.

Soluții relevante de securitate a datelor:

  • NOU: IBM InfoSphere Guardium for Hadoop
  • ÎMBUNĂTĂȚIT: IBM InfoSphere Optim Data Privacy
  • ÎMBUNĂTĂȚIT: IBM Security Key Lifecycle Manager

Frameworkul de securitate mobilă îmbunătățește accesul și protecția amenințării

IBM anunță controlul autentificării bazat pe risc pentru utilizatorii dispozitivelor mobile, integrarea managementului de acces în dezvoltarea și implementarea aplicațiilor, precum și un control sporit al dispozitivului. De asemenea, IBM lansează un framework cuprinzător – Mobile Security Framework – pentru a ajuta organizațiile să dezvolte o postură de securitate adaptabilă pentru a proteja datele stocate în dispozitive, la porțile de acces și în aplicații.

Cu lansarea noilor capabilități de management, IBM oferă acum un control contextual sporit al accesului pentru utilizatorii de telefoane mobile, protecție îmbunătățită împotriva amenințărilor și control îmbunătățit al dispozitivului mobil. Cu un portofoliu extins de soluții pentru securitatea și managementul dispozitivelor mobile – inclusiv soluții de securitate pentru aplicații mobile și securitate inteligentă, IBM poate ajuta la protecția împotriva breșelor de securitate, indiferent dacă sunt sau nu intenționate, permițând accesul angajaților la date și aplicații oricând, de oriunde și de pe orice dispozitiv.

În plus, datorită simplității dispozitivelor mobile devenite omniprezente și perfect integrate în viața cotidiană, noi amenințări evoluează pe baza activităților desfășurate cu ajutorul acestora: achiziții, gestionarea conturilor bancare și a activităților de pe platformele sociale. Natura omniprezentă a mobilității, atât la companii cât și la consumatori necesită ca securizarea smartphone-ului să cuprindă dispozitivul, rețeaua și aplicațiile de pe dispozitiv, astfel încât angajații, clienții și partenerii să fie conștienți că tranzacțiile au loc într-un mediu securizat.

Pentru a afla mai multe detalii despre atributele unui produs de securitate al dispozitivelor mobile, accesați http://www.ibm.com/security/mobile/products.html.

Soluții relevante de securitate ale dispozitivelor mobile :

  • NOU : IBM Security Access Manager for Cloud and Mobile
  • ÎMBUNĂTĂȚIT: IBM Endpoint Manager for Mobile Devices